torsdag 2 januari 2014

Nyårsafton

Äsch, jag skulle ju skriva något kul inlägg om vår nyårsafton, för det var en kul kväll, men bilderna blev tråkiga och , äsch, här kommer det ändå:

Vi hämtade upp svärföräldrarna vid halv tio på kvällen och åkte tillsammans till Jesús bror som bor strax utanför stan. Det är tradition att samlas hos honom.
En massa tapas var redan framdukade när vi kom; räkor, patéer, små spett med lax och tonfisk och ost och grejer. Sedan kom huvudrätten in; en stor bit nötkött fylld med ägg och torkade plommon. Efterrätt på det; cheescake och mina hemgjorda chokladtryfflar.
När vi inte orkade äta något mer dukades maten undan och champagneglasen och vindruvorna kom fram. Var och en plockade tolv vindruvor att lägga i glasen, sedan väntade vi på tolvslaget, då man ska äta en vindruva för varje klockslag för att få ett lyckosamt år. Klockan som slog gick så långsamt så jag klarade de sex första druvorna hur bra som helst, men sedan blev jag fnissig och hamnade efter som vanligt.

Vid halv ett kom lilltjejens femåriga kompisar med föräldrar och hälsade på, och det blev dans i vardagsrummet och ungarna lekte, och någon timme senare kom Jesús syster med sin familj, och ungarna lekte och lekte tills en av dem somnade, och dansen fortsatte.
Vid fyra hade flera gått hem till sig, och vi packade ihop svärföräldrar och oss själva och körde hemåt. Var hemma strax efter fem på natten/morgonen.

Jag har nämnt det tidigare, att jag verkligen gillar att fester är så avslappnade här. De äldsta på 75 år (i det här fallet) umgås lika bra med 50-åringarna  som ungdomarna på 25 eller de minsta som inte är mer än fyra, fem år. Alla umgås. Inga regler, tillsägelser, ingenting om läggdags för ungarna. Allt är väldigt avslappnat. Jag gillar det.

6 kommentarer:

 1. Låter helt fantastiskt tycker jag! Så roligt att umgås mellan generationer. Man lär sig mycket om varandra då tycker jag!

  SvaraRadera
 2. Du fixade inte vindruve-pressen men jag är övertygad om att du kommer ha ett jättebra 2014 trots detta. Gott nytt år!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag också! Du också, trots att du förmodligen inte åt några vindruvor!

   Radera
  2. Lova att påminna mig om druvorna nästa år! :)

   Radera

ny gadget

ny gadget