lördag 11 januari 2014

Fisksoppa med saffransalioli

Jag är så mätt så jag nästan har ont i magen.
Vad jag har ätit? Soppa.
Så det är lite lustigt. Jag är nämligen skeptisk mot flytande föda. Tror inte att den kan mätta.
Fånigt, javisst.

Det är sällan som jag ger mig på några svenska recept här. Det blir aldrig riktigt bra, jag blir besviken varenda gång. Så mest kör vi spansk husmanskost; svärmors recept eller recept som J testar från sina receptböcker med medelhavsmat.

Men jag såg en sådan fin bild på redd fisksoppa i min kokbok och bestämde mig för att prova.

Jesús köpte fisk och kokade fiskbuljong.
Den använde jag, tillsammans med vitt vin, grädde, morötter och purjolök, att göra soppa av. Fisken åkte i också förstås.
Och till det saffransalioli.

Det blev en himla massa alioli, det går inte att göra små satser i vår mixer, så det som blev över ska användas till papas alioli ikväll eller i morgon.

I alla fall. Det blev himmelsk gott.
Och väldigt mättande.

Men vi har knappt varit ute alls på hela dagen, så nu ska vi ge oss ut och se om vi hittar något kul i stan!
God lördag på er!

5 kommentarer:

  1. Oh, vad underbart det låter!!! Älskar fisk och älskar soppa!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är en bra kombination! Fantastiskt gott!

      Radera
  2. Aioli som är så gott! Men jag har aldrig gjort det hemma. Var det ett bra recept?
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker att det var det, men man får göra lite på känn. Om du är intresserad så skickar jag receptet, det är inte svårt.

      Radera

ny gadget

ny gadget