tisdag 24 december 2013

Julafton

Så blev det julafton.
Under granen (ja, jag gav upp till slut, vi har nu en plastgran, det finns ju inga riktiga här) ligger tre paket i olika storlekar och väntar. Ett gissar jag är en film, ett annat, det tunga, vet jag innehåller en munspelsmikrofon (hemligt beställd från Tyskland, skickad till Jesús föräldrar för att han inte skulle upptäcka den) och det tredje, det avlånga, stora paketet... Det är till mig och jag har inte en aning om vad det kan vara!

Idag ska vi ha svensk julaftonslunch med några vänner. Vi tog med en del godsaker från Sverige, bland annat en liten julskinka (!) och knäckebröd, vi har gjort köttbullar, köpt sill och must på Ikea och ska pussla ihop en smörgåstårta. Inte så juligt, men svenskt!
Klockan tre blir det Kalle på dvd som en vän ordnade åt mig (tack snälla!), och ikväll åker vi hem till Jesús föräldrar och firar jul.
Här är julafton arbetsdag, så julafton firar man på kvällen med en riktigt god middag med familjen.
På juldagen fortsätter firandet med en lyxig jullunch.
Vanliga inslag på julbordet: pata negraskinka och räkor eller andra skaldjur. Delikatesser.

Julklappsutdelningen är traditionellt sett inte förrän på trettondagen här.

Må ni ha en riktigt, riktigt fin jul, varenda en av er som läser!

4 kommentarer:

 1. Hej! Jag hittade din blogg genom en annan blogg....och vad trevligt med bilder och lite läsning från Spanien. Jag bodde i El Puerto de Santa Maria (nära Cadiz) 1995 till 1999 och har lämnat en del av mitt hjärta i Spanien som jag älskar. På den tiden fanns dock inte IKEA (som bot för hemlängtan :-)
  Ha en underbar Jul och ett gott nytt år!
  Mvh, Anneli i Dalarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit, och tack detsamma!! Jag har hört flera som har trivts väldigt bra i El Puerto. Ikea är toppen när man behöver lite svenskt.

   Radera
 2. God jul! Jag har precis öppnat en julklapp. Bilder på två goda vänner på en beryktad tomte-turné hade blivit inmonterade i en snöglob. Haha! Jag skrattade så högt att min sambo dök upp och frågade vad som hänt :)
  Om du hade varit här hade jag kramat dig i en halvtimme. Tack kära du!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte att den skulle passa dig :-)
   God jul!

   Radera

ny gadget

ny gadget