måndag 30 september 2013

Bilder från Ickebröllopsfesten

Det var inte sant, det som jag skrev, att vi hade kokat kikärtsgryta.
Det var vår kock-kompis José Alberto som gjorde det.
Två dagar la han ner på grytan, vilket resulterade i den bästa variant av denna klassiska spanska husmanskost som vi har ätit, och förmodligen den mest hyllade:)


Så var det tapas förstås.


José Alberto hade genom en av sina leverantörer fixat en billig, supergod skinka som han själv skivade upp ("Jag skivar upp en skinka varenda morgon på baren, det där fixar jag på ett ögonblick.").

Jesús föräldrar tog med caña de lomo och ost, vi själva hade köpt ost, någon tog med en bytta pastasallad och Carlos hade tagit med en enorm galicisk empanada.


Frysboxen och en tunna fylldes med is och med alla drycker som folk hade tagit med sig.

Till efterrätt blev det kanelbullar, samt ett par sockerkakor som någon hade tagit med.

Musik var det på eftermiddagen.
Först blues......därefter nyskriven körmusik med ProyectoeLe (som för övrigt övar in ett program med svenska kompositörer, första konserten blir i december)......elektronisk improvisationsmusik... och sist heavy metal.
Bäst: Elvislåten i metalversion som Ira Regia spelade för mig:)Vilken underhållning!
Vilka vänner och bekanta!

Och vilka svärföräldrar.
Jesús pappa var äldst med sina 74 år. Han gick inte utanför dörren ett ögonblick, han och Jesús mamma satt och pratade med barn, barnbarn, andra släktingar samt våra vänner hela tiden. Det var svårlyssnad musik men de lyssnade uppmärksamt hela tiden, och när Ira Regia spelade stod båda vid scenen och Jesús pappa fotograferade. Därefter satt han med son och sonson och imiterade headmangare och skrattade så han nästan trillade ihop!

Med de sista tappra gick vi till en tapasbar i närheten, beställde mantecaitos al wisky (baguett med kött, serranoskinka, pommes frites och den goda solomilly al whisky-såsen med bland annat vitlök och olivolja) och ett par stora tallrikar puntillitas; friterade minibläckfiskar.
Perfekt avslutning på en väldigt roligt dag!

2 kommentarer:

ny gadget

ny gadget