onsdag 2 januari 2013

Vindruvor i Östersund

Vi har varit i Östersund några dagar, närheten av Östersund i alla fall, och hälsat på kompisar, och det var jättekul.
Det finns massor med snö där. Jag fick lust att slänga mig i den och försvann ända till midjan och hade problem med att ta mig upp.
Älskar snö.
Medan de andra åkte skidor åket jag och J och tittade på vackra Ristafallet med all is, så vackert vintertid, och sedan åkte vi vidare till Åre som ligger alldeles i närheten.
Jesús mamma ringde och var orolig för att vi inte skulle äta de traditionsenliga druvorna, så vi köpte vindruvor och åt allihop. I Spanien ska man äta en druva för varje gång som klockan slår vid tolvslaget. De såg så roliga ut de andra att jag bara skrattade och fick inte i mig mer än fyra druvor innan klockan hade slagit färdigt, så det blir nog inget tursamt år för mig, om man ska tro Jesús mamma.
Nu ska jag åka och jobba en sväng.
Hej så länge!

6 kommentarer:

 1. Hjälp! Hur ska det gå för mig? Vi har för tillfället inte ens druvor hemma.
  Vad bra att J får se en massa snö. Själv såg jag dig i en tidskrift. Jag har också jobbat som kåsör/kolumnist på samma tidskrift. Kul kåseri du skrivit.
  Önskar ett gott 2013.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ledsen, men det blir nog inget lyckosamt år då... Fast det kanske bara gäller spanjorer? Så kan det vara. Precis som att de inte får otur efter att ha lagt nycklarna på bordet, som vi svenskar.
   Kul att du gillade det, skriver du fortfarande där?

   Radera
 2. Härligt med snöööö! Jag har längtat i typ tio år på att göra en snöängel! Kram och gott nytt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snö är bäst!
   Tänkte ju göra en ängel, men snön var för djup:)

   Radera
 3. Jag missade också druvorna - i likhet med resten av Sveriges befolkning (förutom östersundarna). Trist start på året för oss. Finns det hopp trots detta? :)
  Kramar

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget