onsdag 16 januari 2013

Snabbvisit i Sverige

Jag ska åka till Sverige igen, och nu låter det ju lite otacksamt, men jag har ingen lust. Det är en nödvändighetsresa, ingen nöjes- eller hälsa på-resa.
Jag ska gå en distanskurs på Linnéuniversitetet i vår, och då är det två obligatoriska träffar.
Den första på lördag.

Resplanen:

Buss Sevilla Malaga torsdag kväll.
Malaga flygplats 24.00-06.00
 Från Malaga till Köpenhamn 06.05 fredag.
Tåg Köpenhamn - Växjö.
Växjö fredag eftermiddag.
Växjö lördag.
Tåg Växjö - Göteborg lördag eftermiddag.
Flyg Göteborg - Malaga söndag morgon.
Buss Malaga - Sevilla söndag eftermiddag/kväll.

Tankar om resan:
Kanske är det ett ålderstecken, men jag är inte ett dugg sugen på att spendera natten på flygplatsen. Fy vad tråkigt. Och sömnlöst. Men det är för få timmar för att spendera dem på vandrarhem. Någon bloggläsare som bor i Malaga och vill ta en... öh... nattchoklad med mig?

Ser fram emot hotellvistelsen i Växjö. Vandrarhemmet fullt, men jag hittade ett rätt billigt hotell med delat badrum. Planerar att köpa med sushi och cider och titta på Skavlan (så skoj!) och längtar efter att sova i ett varmt rum.

Oroar mig en liten aning över att kursböckerna som det är tänkt att jag ska hämta upp hos min moster, som jag sover över hos i Göteborg, inte har skickats än.

Glad däremot över att jag redan har hittat passet.

16 kommentarer:

 1. Kul, jag gör precis samma sak och ska även jag till föreläsning pâ lördag. Det blir svinkallt och mycket snö :) Vad läser du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå, jag har inte kollat vädret. Borde kanske göra det innan jag packar... Det blir svenska för min del, vad ska du läsa? Bor ni kvar i Spanien?

   Radera
  2. Det blir jättekallt, runt -15! Vi flyttade till Sverige i juni efter 22 âr i málaga. Jag läser till lärare i svenska som andrasprâk och spanska (har poängen i spanska redan...) Jag är inne pâ andra terminen och har examen pâ fredag, sâ jag är inte jätteglad jag heller. ;)

   Radera
  3. Jaså! Jag har lite tankar på det samma framöver.
   Måste kännas märkligt att bo i Sverige nu efter så många år i Spanien. En omställning.
   Stor lycka till med examen!

   Radera
  4. Ja, det känns märkligt, för landet har förändrats väldigt mycket... Möjligtvis ska vi pâ samma föreläsning, om det är grammatik ni ska börja med?

   Radera
  5. Det är det faktiskt! Introduktion, Växjö, klockan nio på morgonen. Homeros V tror jag att det är i. I så fall måste vi ju prata! Jag kommer att ha en turkos jacka.

   Radera
 2. Vad roligt att höra! Kul att du hittade till min blogg. Vad spännande det måste vara att bo i Sevilla skulle verkligen vilja bo utomlands på riktigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sevilla är en rolig stad. Var skulle du vilja bo någonstans?

   Radera
 3. Usch en sån resa..är inte avundsjuk...bortsett från att du ska sova i ett varmt rum. Tusan vad det blåser här nere på Costa del Sol. Hundarna kan inte rastas ute, de flyger iväg.....Hade jag bott i Malaga hade jag gärna ätit nattchoklad med dig :-) Kram Jess/Fuengirola

  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Snacka om dränkt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här blåser det inte men det är mulet och tråkigt och så där kallt så tvätten tar dagar på sig att torka (attans, måste ha rena sockar med mig ikväll!)

   Radera
 4. Du har "redan" hittat passet? Du använde det för mindre än två veckor sedan! :)
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst, men det råkade försvinna i ett par dagar. Mitt pass har något magiskt i sig.

   Radera
 5. Det kommer säkert gå bra! Men jag förstår om det blir sjukt segt att vara på flygplatsen hela natten. Kan du ladda ner nåt radioprogram från SR som du kan lyssna på i nån ipod eller nåt, kanske? Du åker ju till Sverige riktigt ofta nuförtiden, oktober, december och januari! Njut av de varma rummen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en himla massa åkande blir det. Jag har en suveränt bra bok som jag tar med mig, så det fixar sig.

   Radera
  2. Den hemliga historien av Donna Tartt. Kan inte sluta läsa. Som tur är så är den tjock, den hinner inte ta slut innan resan:)

   Radera

ny gadget

ny gadget