söndag 15 maj 2016

Picknick och Eurovision

Äntligen slutade det att regna!
Vi tog med Lidia samt matsäck; couscoussallad, prinskorv, mispelfrukter och kanelbullar.
Vi åkte till en tallskog nära risfälten. Det var fuktigt i marken och vatten i bäcken, vilket Disa älskade. Skorna blev genomblöta nästan med en gång, men roligt hade hon!
Vi såg många flamingor som gick och betade, och många rovfåglar.
På kvällen åkte vi till den irländska puben för att se Eurovision med andra svenskar.
Jag stod bakom en pelare så jag såg inget, men jag hörde Sveriges bidrag (det var väldigt hög volym...). Det var inte dåligt, men... tja, en trallvänlig, lite menlös sång. Jesús som tittade tyckte inte om vad han såg, och var säker på att Sverige skickat det bidraget och det framförandet för att landet inte har råd att hålla finalen en gång till. (När jag i efterhand kollade på youtube började jag hålla med.)
När Disa blev trött åkte vi hem. Jag tänkte se omröstningen där, men Jesús retades så för Sveriges bidrag samt hela Eurovision Song Contest som han tycker är urtråkigt, att jag tröttnade på honom och alltihop, tog Disas läggning som Jesús skulle ha skött för att jag skulle kunna se omröstningen, och satte mig i Fula Rummet med datorn.
Det var vår lördag det.


Såg ni ESC?

18 kommentarer:

 1. Jag gillar eurovisionen för att den är kitsch. För att det är spännande med lite inblickar i andra länders kultur. För att jag hoppas att det för människor i olika länder närmre varandra. Jag älskar att man kan se eurovisionen i USA och Kina. Att det är 200 miljoner människor som tittar. Och jag tycker om att minnas bidrag som vann under min uppväxt. Men jag tittade bara i 20 minuter. Ska försöka titta lite mer ikväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det är underhållande och ser fram emot det varje år, men tröttnar jämt efter några låtar bara, när jag minns att jag nästan aldrig gillar musiken.

   Radera
 2. Jag kollade inte alls. Minns dock när Roger Pontare var med. Då bodde jag i London och skämdes ögonen ur skallen när jag såg vad Sverige hade skickat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha!
   Mitt bästa minne är Lettland och gummimannen i Brainstorm! Har aldrig skrattat så mycket över en musiktävling.

   Radera
 3. Jag missade Eurovisionen helt. Med flit.

  SvaraRadera
 4. Klart jag tittade! Varje år!
  Och jo, jag håller nog allt med Jesús om Sveriges bidrag. Kul att det var mest upptempolåtar, trist att det ska vara så flashigt och blixtrande att de till och med varnar känsliga människor (vi såg engelska (eller om det var den irländska?) sändningen, den svenska funkade inte för oss).
  Annars blir det mest srping med att plocka fram gott, jag kom på i slutet att jag glömt min spanska på DuoLingo (ska göras varje dag) så jag satt med den på några låtar som ändå var trista.

  Det vinnanade bidraget hade jag helt missat, det måste ha framförst under spanskan, toabesök eller köksvistelse. Eller så vara den bara så ointressant att den inte registrerades i skallen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varnade? För vad då?
   Jag slog på originalspråket på digital-tv:n, då hörde jag dem prata engelska.
   Ukraina hade fin bakgrund minns jag. Nå, kollade youtube efteråt.

   Radera
 5. Jag tittade mest eftersom min man ville titta. Måste erkänna att jag rättade prov samtidigt - men mycket mysigare att rätta prov med ESC i bakgrunden än utan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Klart att det är roligare att rätta prov då!

   Radera
 6. Jag var där och det var riktigt häftigt faktiskt! Är ett mello-fan ända sedan jag var liten (var en sån där typisk liten tjej som spelade in hela festivalen på ett videoband och sedan härmade jag de olika danserna och sjöng med hopprep i handen tills bandet gick sönder). Men det var väldigt speciellt att få se spektaklet IRL! Och jag hade turen att göra det vid den troligen bästa finalen någonsin. Programledarna var bland det proffsigaste jag sett, och tempot och stämningen går liksom inte att beskriva. Kommer definitivt göra om detta, men inte nästa år, Ukraina lockar inte särskilt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uhm... Var det inte din son som gärna ville åka, eller minns jag fel? ;-)
   Fint att ni fick biljetter och kom iväg! Det måste ha varit en upplevelse att vara där.
   Vilket fan. Jag har före detta kollegor som är som tokiga i hela melodifestivalen och missar sällan att vara på plats på deltävlingarna. Har ni sett de svenska uttagningarna också?

   Radera
 7. Det är ju sällan en sätter sig och hör 26 nya låtar på en gång, tror inte att någon genre skulle klara sig från "åh, det är bara skit". Man måste lyssna flera gånger på bra låtar för att de ska bli bra, men hur som helst så kollade jag (NATURLIGTVIS!) och är SÅÅÅ STOLT över SVT och programledarna, de är proffsigare än proffsigast alltså. SÅ många roliga skämt och så duktiga Petra och Måns var i sina mellanakter. Suveränt. Tycker jag. Och Annika, Frans låt låg etta på Itunes efter finalen. I hela världen. Så nåt måste den ju ha... :) Jag älskar den, mycket för att den är så avskalad, och sticker ut i jämförelse med alla storvulna shower och danser, som också är bra. Rysslands var ju helt otroligt, kunde inte fatta hur de bar sig åt. Men som de sjöng i presentationen i andra semifinalen, Eurovision orsakar alltid debatt och alla antingen älskar eller hatar den. Jag förstår bara inte varför alla måste uttrycka sitt ogillande heeela tiden. Jag gillar inte Allsvensk fotboll, som håller på stora delar av året, men jag kollar inte och bryr mig inte. Har inget behov av att häva ur mig vad jag tycker om det. Slut på meddelandet :)
  Åsa Mwansa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet få som är så insatta som du. Jag har ingen aning om hur Rysslands bidrag lät eller vad programledarna sa, jag missade alltihop.
   Och att lyssna på 26 helt nya låta... ja, allt låter likadant till slut.
   Stämmer nog att många som tycker om ESC är negativa. Kanske för att det är en musiktävling? Det är svårt att jämföra med fotbollen, där lagen antingen spelar bra eller dåligt. I musik handlar det ju bara om åsikter om vad som är bra eller dåligt. Och det är roligt att tycka och bry sig och gilla och ogilla.
   Hoppas på ett bättre tittande nästa år.

   Radera
 8. Bra åsikt! Frans låt behöver höras några gånger precis som alla låtar, som sagt. Kan tillägga att Justin Timberlake, som ju var gäst vid finalen, gratulerade Frans till en bra låt och uppmuntrade honom att fortsätta skriva. Bara det! En 17-åring som själv har skrivit låten. Det är inte så illa minsann...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imponerande! Visste inte att han bara är 17, och att han skrivit låten själv.

   Radera
 9. Det som var fantastiskt var ju om man sett tidigare eurovisioner Petras och måns mellanakt peace peace love love. Parodi. Jätteroligt. Det måste du se på Youtube. Kanske inte lika roligt om man inte är insatt. Sedan symboliken med Ukrainas låt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha. Jag tittar inte varje år. Men ska absolut titta!

   Radera

ny gadget

ny gadget