tisdag 3 maj 2016

Min hockeyfrilla

Min frisörsalong är ett lite personligt ställe. Här, som på många frisörsalonger här, brukar man inte beställa tid, det är bara att komma.
Det är Diego och hans fru som klipper. Diego går in och ut mellan dam- och herrfriseringen som ligger vägg i vägg, han klipper på båda.
Här kommer det in alla möjliga personligheter, hela familjer, a-lagare, vilsna som frågar efter vägen eller efter butiker som inte längre existerar, blivande brudar... För det mesta sitter någon mamma med sina barn i en frisörstol och pratar med personalen.
Nu är det längesedan jag klippte mig i Sverige, men jag har minnen av snygga inredningar, massagestolar, tidsbokning och till och med serverades te och kaffe på flera ställen. Och det kostade tre gånger så mycket som en spansk klippning.

När håret är tvättat får jag alltid höra "sätt dig här så länge, Diego kommer snart" för då är han inne och klipper herrar. Sedan kommer han med saxen, klippklippklipp, han är så snabb, och ibland hinner jag förklara innan han börjar hur jag vill ha det, och för ett par dagar sedan var första gången som han faktiskt lyssnade och tog mig på orden. Jag hade överdrivit för att få något sånär som jag önskade, men han lyssnade och gjorde precis som jag förklarat, tyvärr.
- Vill du ha frisyr, frågade han efter femminutersklippningen. Att få en frisyr fixad efter klippningen kostar några euro extra, man får alltid frågan och i princip alla vill ha det utom jag, men jag blev överrumplad, det var länge sedan jag klippte mig senast, så jag sa ja.
Diego lämnade mig med mitt blöta hår och tog sig an damen som väntade på honom i stolen bredvid, medan den fantastiskt snygga och otrevliga tjejen som fixar ögonbryn närmade sig mig med hårblås och kam..
Och hon blåste mitt hår platt och omsorgsfullt medan hon pratade med en mamma, och jag ville säga Sluta, det räcker, jag har inte tid, måste åka till Mercadona och handla innan de stänger, men jag sa inget utan uthärdade.
Jag fattade inte att hon var färdig när hon lämnade mig. Skulle hon inte göra något åt håret som hängde i ögonen? Varför hade jag så kort hår där förresten? Hade Diego klippt lugg på mig??!
- Tycker du om det, undrade Diego och mötte min blick genom spegeln.
- Uhm, hm,... Jag ser inte så bra, sa jag trots att ajg ahde glasögonen på mig, försökte spela extra närsynt och gick fram mot spegeln för att vinna tid. Vad sjutton skulle jag säga? Jag brukar alltid ljuga och säga Ja när frisören undrar, men den här gången kunde jag inte. Det var värre än någonsin varit tidigare. Frisyren var så hemskt ful.
- Tycker du om det, undrade Diego igen.
Jag undrade tyst om det var hat eller avsky jag kände för frisyren medan jag försökte komma på vad jag skulle säga.
Kunde inte ljuga.
- Tja... det är... nytt... sa jag, betalade 18 euro och skyndade mig iväg. Hittade hårnålen i fickan och satte fast den irriterande, höga luggen med den. Det var sent, så inte många skulle se mig innan jag kom hem, men det grämde mig att alla kunder på Mercadona skulle se mig så här och tro att jag hade friserat mig så för att jag tyckte att det var fint.
Jag var inte arg på Diego, hur han hade klippt skulle jag inte få veta förrän efter första hårtvätten, utan på snyggtjejen med hårblåsen.

Hon hade gett mig en hockeyfrilla.

14 kommentarer:

 1. Du förstår väl att du nu MÅSTE lägga upp en bild?

  SvaraRadera
 2. Lustigt att du skriver om det här. Tänkte faktiskt fråga dig var du brukar klippa håret, men blir inte jättesugen på att gå dit. Hockeyfrilla alltså? Fy sjutton :( Om jag var du skulle jag nog gå till en annan frisör och rätta till eländet, förutsatt att det finns längd att jobba med. Förhoppningsvis blir det bättre när du får styla om det hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev bättre när jag fick greja hemma! Hockeyfrillan borta! Frisören är okej, det är de snygga tjejerna som blåser och friserar efteråt som inte är det.
   Men jag skulle nog ändå inte rekommendera den salongen. Trots att det är den bästa jag varit på i Sevilla :-D Det är bara att ge sig ut och leta, Simone!

   Radera
 3. Ja nu vill man ju gärna se om det är så hemskt som du säger, men hur som helst var det väldigt roligt och väl beskrivet, hur det gick till och hur det blev. Jag behöver verkligen gå till frissan snart, typ för ett halvår sedan. Usch . Gtuvar mig. Brukar komma ut antingen som Svenne eller Lotta i Svenne och Lotta, beroende på om de vill friza upp mig eller platta till mig. Och jag vet aldrig vad jag ska säga. Låt mig vara ifred. Jag vill hem, vill jag säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Svenne eller Lotta :-)
   "Låt mig vara ifred. Jag vill hem. " Hahahaha!
   jag är helt tyst när jag blir klippt. Kan int konsten att konversera med en frisör. Och de försöker aldrig prata med mig.

   Radera
 4. Äsch, fortfarande inget foto...

  Jag går sällan till frisören, tycker det är så tråkigt att alltid behöva rätta till med saxen själv. Men mitt hår säger till själv att nu MÅSTE det klippas för det börjar ätas upp i topparna och går inte att kamma längre. Då har det gått för långt, egentligen.
  Men senast blev jag nöjd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gå tillbaka till den du blev nöjd hos nästa gång!
   Vilken tur du hade! Nöjd!

   Radera
 5. Håller med de andra, man vill ju gärna se bildbevis. :) Hockeyfrilla är säkert modernt nu..

  Går i princip aldrig till frisören, håret sitter än alltid i en hästsvans. Maken jämnar till då och då. Billigt och bra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då märks det inte om håret behöver klippas. Smart.

   Radera
 6. En låt man, i alla fall jag, blir glad av...

  https://www.youtube.com/watch?v=oKlyamsftHQ

  : )
  Ola i Skärv...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha!
   Om jag hade känt till den låten innan, hade jag kanske kunnat skratta när jag gick från frisören.
   Eller inte. Det var riktigt illa.

   Radera

ny gadget

ny gadget