lördag 9 maj 2015

Tiden, stressen...

Det finns inget som gör mig så stressad numera, som när Disa somnar.
Pulsen stiger med en gång! Det är så mycket jag behöver hinna med medan hon sover!
Vad ska man prioritera? Att äta (frukost/lunch/middag)? En dusch? Diska lite grejer från diskberget, så vi har bestick att äta med och tallrikar att äta på? Så vi får plats att laga mat? Eller kanske till och med laga någonting att äta senare? Städa badrummet? Tvätta? Ta in tvätt? (Aldrig, det är aldrig så bråttom med det) Svara på mejl? Deklarera? Förbereda jobbet? Det är så mycket som MÅSTE göras, och så lite tid!
Av ovanstående går ingenting att göra när Disa är vaken. Hon kräver full uppmärksamhet, inte bara för att hon protesterar när hon är själv, utan för att hon gör farliga saker också. Ställer sig upp mot något och ramlar. Försöker hela tiden ställa sig upp. Hittar grejer, drar ut grejer. Babysittern försöker hon ta sig ur, hela tiden försöker jag lura henne att sitta kvar. Rätt som det är välter hon hela babysittern och hamnar på golvet med stolen som ett sköldpaddsskal ovanför sig.

Och sovtiden. I spjälsängen sover hon bara en kort stund, i vår säng kan hon sova länge, men då måste jag vara precis i närheten hela tiden eftersom hon börjar krypa och ramlar i golvet när hon vaknar.


Fast om det är den enda stressen i mitt liv just nu, i princip, så har jag det rätt bra!

10 kommentarer:

 1. Jag minns hur det var!
  Kul du skriver om västgötskan. Jag är ju själv västgöte, som du vet!
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Ja det där minns jag...men jag minns också att jag brukade sova när de sov, för det var det som kändes allra viktigast!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klokt. Inte jag. Om jag sover, när ska allt göras då?

   Radera
 3. Vi fick sluta med babysitter vid 6 mån för det blev vältrisk (har en från Chicco). När jag skulle lägga tillbaka den i kartongen såg jag att det stod tom 6 mån... Bra att jag hade koll på läget... (värsta var nog att jag kom på att samma sak hände med dottern två år tidigare.. Man borde ju ha lärt sig...)

  Sova prioriterar jag först!! :) men då behöver jag ju inte stressa med jobb (som jag gjorde med första)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Från sex månader, det stämmer nog med vår babysitter också. Vi har en till, en låne, och den är mycket mer stabil. Men inte tillräckligt.

   Radera
 4. Tänkte på det där med sängen...
  Vi hade spjälsäng till sonen men hade tagit bort en av långsidorna och satt den emot vår säng. Det var perfekt för då kunde jag ligga i min säng SJÄLV men bara sträcka ut en hand och känna sonen där.
  Han slapp den där instängda känslan också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att Disa, när hon vaknar, börjar krypa iväg och ner i golvet, hon behöver spjälorna som stoppar henne.

   Radera
 5. Typiskt att man inte kan njuta av lugnet och ta det som det kommer när barnet sover, utan börja stresstänka och bara vänta på att den lilla vaknar! Men den tid som är nu, då hon måste passas för farliga saker hela tiden, den är ganska kort. Jag lovar. Sedan är det ju olika vad barn hittar på, våra kan väl göra knasiga saker, dumma och ibland farliga saker, men de var aldrig på vassa köksgrejer, diskmedel, gardiner, lampsladdar, som en del är. Olika (som med sömnen när du jämförda Disa och C). Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kort tid skriver du, jag har inte tänkt på det! Det känns som om det alltid kommer att vara så här, men så är det ju inte...
   Inga knivar och diskmedel än, det kanske kommer när hon börjar gå, nu är det mer fingrar i kontakterna, stoppa föremål i munnen och stå upp för att sedan falla bakåt.

   Radera

ny gadget

ny gadget