söndag 17 maj 2015

Dagens stammisställe 16/5 kl 23.15På nya stammisstället.

Flamenco-peñan i San Jeronimo. Med det upplysta klostertornet mittemot, flamenco-peñan som inte ligger på en gata utan vid en jordig väg mellan två större vägar. (Jag kommer alltid att tänka på östra Bolivia.) Här där det finns fikonträd, skjul, handmålade skyltar.
Flamenco-peñan spelade lite flamenco när vi kom, sedan övergick det till sevillanas. Fem var vi som mötte upp, senare kom två till. All utom en valde churrasco, grillat griskött från grillen bredvid. Vi beställde tomate aliñado, rätt starkt med finhackad vitlök förutom salt, olja, vinäger och oregan, och så ett fat papas bravas, stekt eller ugnsstekta potatisklyftor med majonäs och en stark, röd sås, till alla att dela på.
Där tillbringade vi den ljumma lördagskvällen, och en liten bit av natten också.

7 kommentarer:

 1. Låter fantastiskt! Blev det inga bilder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, bilden, som var själva tanken med inlägget, glömdes bort :-)

   Radera
 2. Kan du inte göra ett inlägg om hur man tar sig till Sevilla billigast och enklast från Sverige. Samt vad du tycket man ska se och göra i Sevilla och även närliggande städer. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tips: Flyg med Iberia/Vueling från Arlanda via Barcelona till Sevilla.
   Annars: Norwegian eller SAS till Málaga och därifrån buss eller tåg.
   Eller: Flyg med Norwegian till Faro.

   Eller: åk tåg. Det tar lång tid och kostar rätt mycket och det var ju inte vad du efterfrågade, men ändå: http://365ume.blogspot.se/2009/10/ak-tag-till-spanien.html

   Radera
 3. Det är en fantastisk bild du målar upp!
  Var tvungen att kolla vad tomaterna var för något och det visade sig vara något som jag själv ofta gör! Nu har jag ett namn på det: tomate aliñado.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle inte bara vara en målande bild utan en riktig också. Nu är den på plats.
   Tomate aliñado är en avancerad grej på det här stället, det brukar inte vara vitlök och oregano på annars, men gott det med!
   Nu börjar tomatsäsongen, här äter man helst tomater med salt på sommaren, tips!

   Radera

ny gadget

ny gadget