fredag 12 april 2013

Snigelförsäljaren

Gud, vad han VÄSNAS!
Jag tror att det är han som säljer oliver i lösvikt härnere, det måste vara samma karl.
Nu har snigelsäsongen börjat, och han säljer både små och stora sådana, och vrålar ut nyheten till alla boende runt omkring för att vi ska gå ner och handla.
Jag vill inte ha några sniglar. Jag vill bara att han håller tyst.
Jag har inget emot sniglar som mat i sig, inte alls. Men tycker att de är smaklösa, och den goda buljongen som de kokas i som alla pratar om tycker jag är överskattad.
Nej, jag går och väntar på att Pepe i fruktaffären ska få hem fikon. Inget slår säsongens första fikon.

Jesús pappa ringde igår, och eftersom han så gott som aldrig ringer mig var jag tvungen att svara trots att jag inte hann. Han sa att han skulle göra paella och undrade om vi ville komma över på lunch.
Naturligtvis.
Det var så längesedan jag åt paella att jag pratade med Jesús om hur vi på ett fint sätt skulle framföra att vi ville komma på paellalunch i helgen.
Det behövdes alltså inte.

Datorn, den riktiga datorn (inte den här fjantiga bärbara reservdatorn) är stendöd. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det.
Kan det ha med fläkten att göra? Är det lätt att rengöra en sådan?
Jesús säger att datorn dog på grund av alla mina bilder, och jag vet att jag borde radera, rensa ut och spara ordentligt, men det är så jobbigt. Tar sån tid. De är så många.
Omkring... 8 000 nu tror jag...
Öh... Inte bra.
Inte bra.

9 kommentarer:

 1. Chatrin säger att den dog på grund av att du lät den lidande stackars datorn stå kvar i det oluftiga pyttelilla skåpet.
  Attans... Om någon ändå hade haft vett nog att varna dig för att detta skulle kunna hända. Nämen vänta. Det var ju någon som gjorde det.
  Pust och stön och suck ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde inte att det skulle behövas...

   Radera
 2. Hälsa Jesús från Service desk att det inte KAN bero på bilderna. Inte om datorn är helt död. No way, funkar inte så. Men fläkten kan det mycket väl vara. Tveksamt om rengöring hjälper, men du kan ju testa. Tryckluft är en bra grej då, men ta ut spänningsagget först. (Jag behöver inte säga åt dig att börja med att dra ut sladden, va?) Jag skulle dock tro att Chatrin har rätt. Skåp utan ventilation är inte bra för datorer. Heller. Fördelen är att det knappast är nån skada skedd på hårddisken, så den bör du kunna plugga in i nån annan dator o komma åt alla bilder. För jag misstänker att du inte backat upp dem? Eller hur?
  Men du, asså, 8000 bilder är inte mycket om vi snackar mer nån längre tid! Jag vill inte ens fundera på hur många bilder bara på MAT jag har tagit sen jag började blogga... Det är ungefär ett halvår sedan.

  Just nu snöar det här. Stooooora jäkla dasslock till snöflingor. Bara för att jag måste begrava en kattstackare ikväll, jag är säker på att det är därför!

  Lagade paella härom veckan, säkert inget som ens liknar den du blir bjuden på. Svår avundsjuka! Kan du inte sno svärfars recept o skicka mig??? Pretty pretty pleeeeeaaaaaase!
  *kramar* /E

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA! Sno receptet och dela med dig till oss stackars Spanienlängtande svenskar! Är du esnell?

   Radera
  2. Jag har talat om för J att du har sagt att datorn inte kan dö på grund av bilder. Han misstänker nu att det är hans eget fel att datorn lägger av, eftersom det mest sker när just han använder den. Han tror att det beror på att han lyssnar på musik samtidigt genom något program och att det blir för mycket för den gamla datorn.
   Jag har så klart inte backat upp någonting.

   Ska se vad jag kan göra med paella-receptet. Men det blir inte lätt...

   Radera
 3. Jag har rengjort fläkten i min bärbara dator en gång. Då tog jag bort ett lock som satt för liksom och så höll jag ett finger på själva fläkten för att den inte skulle producera el eller vad det var (så den var still alltså) och så blåste jag med luft från en kompressor, det blir ett väldigt högt tryck då och blåser alltså med väldig kraft. Så kolla om nån du känner har en kompressor kanske??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tryckluft har jag inte, men man kanske kan prova dammsugaren?

   Radera
 4. Apropå gamla bilder som kan tynga ner datorn - har du möjligen sparat nån av dom som jag tog på er i den fina pation - det var ju med din kamera.
  Du knäppte några på mej och katten också.
  Detta var för drygt ett år sedan, alltså någon av de sista dagarna i mars, typ 27 eller nåt.
  Och medan ni ännu bodde kvar i byn

  Min mejladr: Katrina.Siik13@gmail.com

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget