lördag 20 april 2013

Årets första kackerlacka

Årets första kackerlacka.
Vi gick på trottoaren, jag och Jesús, och den lilla jäveln rusade mot mig! Rakt mot mina fötter, och jag hoppade en halvmeter rakt upp i luften, fortfarande med Jesús hand i min.
Fy farao vad jag tycker illa om kackerlackor. De är så snabba! Och jag är rädd att de ska komma upp i mina kläder.
Jag kunde inte släppa händelsen. Tyckte mig se kackerlackor överallt och började titta uppåt istället, tittade på trädkronor, balkonger och gatlyktor så att jag blev trött i nacken, allt för att inte se de eventuella odjuren på marken. Jesús fick leda mig.
Vi var på en sen kvällspromenad, och precis som när man promenerar i stan i augusti kändes det mycket konstigt, eftersom gatorna var alldeles tomma på folk. I augusti är det på grund av värmen, i går på grund av ferian. Alla var där utom vi. Vi ska gå i kväll.
Vi stannade till på ett par fina rockbarer innan vi gick hemåt igen.

12 kommentarer:

 1. Kackerlackor är rena odjur! Jag hatar dem! Vi kan få nån i lägenheten ibland och jag nästan dör...de kryper in från nån granne (vi städar hela tiden och letar efter krypen bakom allt, så att om vi har tar vi hit en sån där krypdödare)...de är sååå äckliga! Kan man alltså se såna ute hos er`??? Gah!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst! Här finns det både inne och ute! Men det är färre om man bor högt upp i en lägenhet än på bottelplanet. Vi bodde i en riktig kackerlackshåla en gång. Pation utanför kallade vi för kackelackskyrkogården för det var där alla döda odjur grävdes ner. J vägrade ha dem kvar inne, ens i dött tillstånd. Märk väl - jag har inte dödat en enda...
   Krypdödare är fantastiska. Vet inte vad vår kackerlacksman hade med sig för gift, men verkningsfullt var det!..

   Radera
 2. Attackerad av en kackerlacka på öppen gata. Vart är dagens samhälle på väg? Usch! ;)
  Se det ur kackerlackans perspektiv: "Här går jag (låt oss kalla mig Arne Kackerlacka) och njuter av folktomheten och helt plötsligt så börjar en sådan där gigantisk tvåbening hoppa runt mig. Det var som ett jordskalv. *suck* Världen var mycket mer fridfullt på dinosaurernas tid. Allvarligt. Finns det någon minoritetsgrupp som är mer irriterande än dessa tvåbeningar?"
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man undrar ju var du fick DET namnet ifrån... ;)
   Jag tänker INTE sätta mig in i kackerlackans situation - jag har nog med min egen!

   Radera
 3. Kostar det nåt att gå på Ferian? Eller är det bara om man har en caseta som man måste betala?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nej, det kostar inget, inte om man har caseta heller. Om man har inbjudan till en alltså, menar inte om man sätter upp en själv. Däremot blir det ganska kostsamt, med mat och dryck. Och klädsel om man satsar på en traje och så.

   Radera
 4. Visst är det otäcka läbbiga djur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är gräsliga! Lika läskiga som färstingar!

   Radera
 5. Men det här med kackerlackor, vad gör de med en – låt oss säga människa – om de får tag i en? Bits de? Bygger de bon i öronen? Sprutar de frätande syra i ögonen? Exakt hur farliga är de?
  Om de är lika läskiga som fästingar så måste de ju åstadkomma något riktigt hemskt, för att gräva ner sig i fläsket och vägra släppa taget är ju det värsta som finns. Nästan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad de gör med en? De skräms!!! Räcker inte det??? Och har man otur kan de FLYGA upp i kläderna, eller klättra upp för ett byxben, och då har man verkligen närkontakt med otäckingen! Problemet med kackerlackor, enligt mig, är att de rör sig så hemskt fort! Om de bara höll sig stilla skulle de inte vara läskiga.

   Radera
  2. Jag håller med Åsa, pjåsk! Dom må vara obehagliga, påflugna tydligen, stora och så, men dom sprider ju ingen smitta. Eller?
   Fästingar däremot, fy fan vad dom förstör utelivet! Efter en svamppromenad i skogen måste man löska sig för att dom inte ska hinna bita sig fast och börja sprida någon av dom sjukdomar dom kan bära på. Dom nöjer sig inte med att klättra utanpå kläderna utan kräver hudkontakt
   Och i Alicantetrakten (åtminstone) har dom sandmyggor som sprider den livsfarliga leishmaniasis. Jag fick förklarat (då för tio år sedan) att man måste medicinera livet ut om man drabbas.
   /Katrina

   Radera
  3. Tja, det finns andra läskiga odjur, det gör det förvisso. Blodiglar är ena ruskiga typer också. Men trots att kackerlackorna inte är direkt farliga envisas jag med att placera dem i samma grupp som fästingar, för den skräck de sprider, den är likvärdig!

   Radera

ny gadget

ny gadget