tisdag 9 april 2013

Hemma med häftapparat och tvålask

I natt kom jag hem till Spanien igen.
Med tvålask och häftapparat i väskan.
Jag kan inte i ord uttrycka min glädje över tvålasken, så jag nöjer mig med att berätta att jag tycker mycket om att hålla i den, smeka plasten och känna den i mina händer.
Häftapparaten höll på att fastna i Sverige. När väskan hade scannats ville kontrollanten titta igenom den, och rotade i min omsorgsfullt packade väska ända tills hon hittade häftapparaten. Hon rådgjorde med sina kollegor men lät mig till slut ta med mig häftapparaten till Spanien.

Inte snöade det! SMHI behagade skoja. Jag har njutit av vårvädret. Solen har värmt, påskfjädrar har fladdrat glatt i enorma påskris på stan, och jag kom på att inte har upplevt svensk vår på länge. Är det... sex år sedan sist? Och när såg jag egentligen tussilago och vitsippor annat än på bild?

Jag kan glädjande berätta att redan natten innan tentan sov jag utan att vakna en enda gång. Jag som de tre senaste veckorna har vaknat fyra - fem gånger varje natt, varje gång efter att ha drömt om satsanalyser, grammatik och språkvetenskapliga termer.
Det är underbart att sova gott.

Jag råkade, under denna korta intensiva Sverigeresa, upptäcka en ny choklad!
Marabous drömkrisp. Jag har en sådan chokladkaka som fortfarande ligger i väskan, måste göra mig av med den snart. Har inte köpt den till mig själv nämligen...

Kul fakta: krisp heter knas på danska! Haselnötsnougat med knas!

6 kommentarer:

 1. Tänk om du inte fått ta med häftapparaten, iih! Skönt att du har dina saker nu.

  Och tentan gick bra? Skönt att sova hel natt. Glömt hur det känns. Var 2011 sist nån gång :)

  Anna Granström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kan jag tala om att det är underbart att sova en hel natt! Håll ut, om ett par år är du där!
   Tentan gick okej.

   Radera
 2. Men gud, det hör man ju om hela tiden, hur folk attackerar piloter med att skjuta häftklamrar på dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Men om de hade kollat nogrannare hade de sett att häftapparaten var tom, och att jag inte hade några klamrar med mig.

   Radera
 3. Häftapparat är jättebra att ha. När Harrison Ford filmade 3:e Indiana Jones-filmen - som innehåller en hel del fartfyllt hästridande - blev filmningsprocessen jobbig eftersom hatten envisades med att blåsa av. Ford löste problemet med att häftklamra fast hatten i huvudet. Otäckt! :)

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget