Jesús försökte backa ur.
- Alltså, den här svampen... Jag vet inte om jag...
- Du vill inte äta den? Du är rädd att den är giftig? Men tre experter har ju tittat på den! De säger ju att svampen är bra.
Jesús osäkerhet beror nog på att hans föräldrar har stor respekt för svamp.De äter odlade champinjoner i paellan, men ingen annan sort, och de tyckte inte att det var en så bra idé att vi skulle gå svampkurs (kurs och kurs, det var 50 entusiaster som gick ut för att plocka svamp tillsammans, och två nybörjare, en svenska och en långhårig spanjor, och det verkade inte som om någon annan än vi trodde att det var kurs det var frågan om). Samma vecka har det dessutom dött en kille i Barcelona som av misstag ätit giftig svamp, och i tv visar man hur lätt det är att förväxla delikata svampar med giftiga.
Vi tillagade ändå svampen. Det blev gallipiernos a la plancha (och en champinjon) med sås av olivolja, vitlök och persilja, något som jag gissar att jag uppskattade mycket mer än Jesús, som smakdade med hjärtat i halsgropen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar