måndag 21 november 2011

Bokmarknad

Jag tänkte skriva ett inlägg om valet, men det gör jag inte, inte än, för jag vill veta siffrorna på valdeltagandet först, men det är besvärligt att få fram. Enligt nyheterna igår... men jag vet inte om det stämmer. Tystas det ned, tro?
Så.
Bokmarknaden på Plaza de San Fransisco är tillbaka. På det torget brukar det sättas upp marknader av olika slag. Två gånger om året är det böcker det handlar om, på våren säljs nya böcker i stånden och nu i november är det begagnade. Ett gäng antikvariat flyttar ut verksamheten, och det är inte bara antikvariat från Sevilla.
Jesús ser fram emot den här marknaden varje år, och jag har inget emot den, brukar kika runt, men önskar att böckerna var på svenska istället. Jag läser ännu inte avslappnat litteratur på spanska.
Nåväl, marknaden öppnade i fredags, och i fredags var vi där, efter att ha ätit en fantastisk paella hemma hos Jesús föräldrar. Hans pappa är paellamästare, och den här kycklingpaellan var perfekt. Helt perfekt.
Efter en liten siestaslummer traskade vi ner mot centrum. Jag var märkligt trött och satt och tittade på folk framför ett bokstånd från Barcelona, finfina barnböcker hade de, medan Jesús gick och kikade. Han hittade en liten skrift över fornminnen runt Sevilla, så hu, jag vet vad som väntar framöver...
Därefter gick vi bort till julkrubbemarknaden som har varit öppen en vecka. Jag köpte två nya figurer till min samling över bajsande julkrubbefigurer, en pojke som sitter på huk och tar stöd mot en säck kastanjer, och en forntidsman. Dagen innan hittade jag en kul en med grått skägg, basker och grön skjorta. Jag hade tur där, det var det sista exemplaret. Lärdom: Rutinerade samlare är ute samma dag som marknaden öppnar. Var uppmärksam nästa år.

Bokmarknaden på våren har samma utbud som butikerna, men novembermarknaden är värd att besöka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ny gadget

ny gadget