söndag 27 oktober 2019

Den alternativa marknaden i FuenteheridosSista lördagen varje månad är det marknad på campingen i Fuenteheridos. Det är en rolig tillställning! Vi var där senast när Runa var åtta dagar gammal, och sedan dess har marknaden växt. Där finns läderarbeten, hemstickat, bröd, bakverk, grönsaker, godis, akvareller, öl, marmelader, nötter, smycken och ännu mera grejer. Kravet är att det ska vara egentillverkat och gärna ekologiskt också.


Inne på campingens lilla restaurang kan man köpa dryck, och när det blir lunchtid vid 14 kan man köpa matbiljetter i receptionsluckan. Varje biljett är värd en tallrik med mat.
3,50 € kostar en stor tallrik med vegetarisk paella eller köttgryta med potatis.
Musik är det också. Den här gången spelade en pappa med sina tre barn punk-covers. De sålde tröjor med gruppens namn :-)
Vi fick äntligen ett ansikte på den hemlige brödpoeten!
Han och hans brödkompanjon (mycket lik karaktären Jesus i serien Walking Dead) (inte för att jag har sett serien, men Jesús säger det) var där och sålde bröd, och efter samspråk med Jesus-kopian bestämdes det att jag ska vara med på nästa marknad och sälja hembakade svenska bakverk. Det blir kul!

6 kommentarer:

 1. Vilken underbar marknad! önskar så att vi hade något sånt här i förorten.
  Det finns mycket i Paris men inte regelbundet och priserna är också "Parisiska"...
  Ska bli spännande att se vad du ska baka, hoppas att det blir succés! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är underbar! Stället för marknaden också! Synd att inget sådant finns där du bor!

   Förhoppningsvis kommer ett inlägg om "min" marknadsdag :-) Åtminstone föräldrarna till Disas klasskompisar kommer nog att handla, får man hoppas :-D

   Radera
 2. Men åh! Vilken helt underbar marknad!!! Så himla roligt när det är egentillverkat! Vi hade sådant en gång om året i Sverige i socken och jag sålde krukväxter ett år.

  Vad ska du baka? Spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Jag hade köpt växter av dig om jag varit där, garanterat!

   Ja, jag har funderingar på bakverk... Kör säkra kort. Problemet är att jag behöver baka i förväg och frysa in, och det lilla frysfacket är fullt. Är det möjligt att tömma det innan det är dags?

   Radera
 3. Vilken trevlig marknad!
  Vi har en ekologisk marknad i min by varje månad, men den är betydligt mer kommersiell.
  Lycka till nästa gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad mysigt! Det är säkert roligt att gå där, även om marknaden är kommersiell!

   Radera

ny gadget

ny gadget