fredag 4 oktober 2019

VattenmelonenI fruktaffären:
- Två purjolökar och en halv vattenmelon, tack.
Kvinnan böjer sig ner mot den stora träbacken framför mig, där det ligger en massa vanliga piel de sapo-meloner samt tre... Jag inser att jag står och stirrar på de största vattenmeloner jag sett.
Kvinnan lyfter mödosamt upp en av dem och kånkar iväg med den till arbetsbänken.
- Du, förresten, kan jag ta en fjärdedel istället? Jag får nog inte plats med en halv sådan i kylskåpet.
Jag fortsätter att stirra på melonerna och försöker förstå vad jag ser.
- Hur mycket väger en hel?
- 20 kilo.
Jag var som hypnotiserad av de två gigantiska vattenmelonerna som låg kvar. Annars hade det varit intressant att se storleken på kniven som kvinnan behövde för att skära upp min melon.
I vanliga fall lägger hon lite plastfolie om melonen för att skydda snittytan, men den här gången stoppade hon ner hela fjärdedelen i en stor, vit plastkasse.

Älskar melonsäsongen. Det är nästan synd att sommaren börjar ta slut.Det är lite svårt att förstå av bilden, men den "lilla" melonen är en fjärdedel av en rund vattenmelon i vanlig storlek. Den ligger på en stor mattallrik, inte någon assiett som det ser ut som. Håll handen för den stora melonen på bilden så är det lättare att föreställa sig.

4 kommentarer:

 1. De kan bli gigantiska! Jag gillar också melon, sonen med. Mannen min gillar inte sockermelonerna medan vattenmelon har han förätit sig på så det gillar han inte heller längre.
  - Man fick ju det så fort man kom hem hos någon på sommaren!

  Han var i Serbien på somrarna och där är melonerna hur goda som helst! Och gigantiska! När vi var där för tre somrar sedan så skulle vi köpa en och vi tog den minsta vi hittade och den var fortfarande så stor så vi orkade aldrig äta upp den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Man kan göra drycker av meloner, har jag läst! Om man behöver göra sig av med en alltså. Den måste ha varit stor!

   Jag tycker ju att det låter väldigt trevligt att bli bjuden på vattenmelon till höger och vänster, men kan tänka mig att det kan bli för mycket :-)

   Radera
  2. Kör i mixer med is så blir det slush! Har man i 7-Up eller liknande blir det en mer drinkigt.

   Radera

ny gadget

ny gadget