måndag 2 januari 2017

Nyårsafton

Som vanligt var vi bjudna hem till Jesús bror, till en stor, rolig familjesammankomst med en massa god mat, brasa, de obligatoriska vindruvorna vid tolvslaget, spel... Men Disa och jag har smittats av Jesús julaftonsförkylning. Den förkylning som gett mig feber tidigare i veckan och två nästintill sömnlösa nätter nåde sin kulmen just på nyårsaftonen. När klockan närmade sig avfärd frös jag fortfarande så mycket att jag inte kunde resa mig från elementet som jag satt lutad över, och Disa hade slocknat på sängen bredvid mig, så vi stannade hemma i svärfars lägenhet. Jesús fick åka själv med sin pappa. Jag övervägde möjligheten att sitta uppe och se en film, det var väldigt längesedan jag såg en film, men jag kunde inte lämna det varma rummet. Av samma anledning åt jag inte buljongen som Jesús pappa lämnat i kylen. Efter någon timme, när jag frös lite mindre, kröp jag ner i sängen bredvid Disa, och sov till halv tolv då hon vaknade för att febern var ganska hög, och samtidigt som de andra skålade och åt vindruvor och tittade på raketer, höll jag fast en skrikandes, sjuk liten unge och tvingade i henne medicin.
När den hade börjat verka kunde hon somna igen, och sedan sov vi ända till Jesús kom hem, då febern steg igen och Disa vaknade.
Nyårssammankomsten hade varit rolig, men det var skönt att stanna "hemma".

4 kommentarer:

 1. Usch vad trist med sjukdom, nyår eller ej! Själva firade vi knappt, men såg fyrverkerierna. Och fick oväntat besök. Brukar Jesús hitta trattkantareller också förresten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga trattkantareller, för vi kan inte den svampen! Jag har aldrig plockat några, vet inte riktigt hur de ser ut.
   Det var en väldigt bra historia om ert nyårsbesök!

   Radera
 2. Ojoj det låter inte alls roligt! Hoppas resten av 2017 blir betydligt bättre! :)

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget