fredag 13 januari 2017

Antibiotika i Spanien och lite trött-tankar

Åh, om någon kunde komma hit och... ta hand om oss!
Tidigare när man var sjuk, före barn alltså, vad gjorde man då? Låg och vilade? Läste, lyssnade på radio, såg på film, sov, tog mediciner, drack varm choklad... eller minns jag fel?
Det går ju inte att vara sjuk med en liten unge i huset. Disk måste diskas, mat måste lagas, barn måste underhållas, tvätt ska tvättas... ja, ni vet ju. Det finns ingen stund att sitta stilla på.
Jag är så himla, himla trött.
Främst eftersom Jesús har blivit sjuk FÖR ANDRA GÅNGEN under den här sjukperioden. Varit hemma från jobbet, med feber. Han var hos doktorn för att få sjukintyg, och doktorn skrev genast ut antibiotika och paracetamol. För vad? Att han under två dagar KÄNNER sig sjuk. Har 38 i feber. Och så lite hosta, som han har haft i ett par veckors tid. Men inte mycket hosta. Och inget mer.
Antibiotika??!
Spanien är ett av Europas värsta länder när det gäller antibiotikaanvändning. I livsmedel, till köttdjur och till människor.
Antibiotikaresistenta bakterier, tänker jag på. Men det är jag ensam om,
Här ges hur mycket antibiotika som helst, användningen till och med ökar, och ingen ser något problem med det. Många vet inte ens vad antibiotika används till, utan tror att det botar förkylning och influensa.
Det var dagens trött-tankar.

Nu blir det helg, och jag skulle helst vilja ha sovmorgnar i min mjuka säng, men ska istället köra långpass jobb till 22 ikväll, och sedan sova i den hårda sängen med den hårda, obekväma kudden och en jungfru María i guldram ovanför huvudet hemma hos svärfar. Söva Disa med taklampan tänd, eftersom det inte finns kontakt till nattlampa, och hon avskyr mörker.

Nu är Pipen sjuk också, förresten. Han har varit i slagsmål och får en riktigt ful reva. Det ser ut som om högerörat nästan är avskuret. En infektion, som dessutom gör honom halt. Tre sprutor med antibiotika hos veterinären och sedan tabletter här hemma. Och han är förbjuden att gå ut innan han är helt frisk.
Veterinären, förresten, vi kom halv åtta på kvällen i går, en halvtimme innan stängning, och han skulle iväg på en träff när vi hade gått, så betalningen, ja den kunde vi ta någon annan dag, imorgon eller i övermorgon eller så. Han hade inte tid.

Det jag hoppas på mest just nu är att inte Disa blir sjuk igen. För det är det värsta. Hon slutar äta helt då, och det är bara ett par veckor sedan sist. Då var hon utan mat i en vecka, och den ungen har ju inget reservfettlager att ta av. Så inte Disa. Inte igen. Okej?

10 kommentarer:

 1. Hua! Det går runt runt hos er. Och har det börjat så fortsätter det.

  Det finns ingen ficklampa eller liten batteridriven lykta Disa kan ha i st f taklampan? En LED-lampa håller ju ganska länge. Att försöka somna m taklampa är verkligen ingen hit.

  Krya på er och ät mycket apelsiner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska lösa det på något sätt! Fick bra tips om en Ikealampa nedan.
   Nu verkar det vara slut med sjukdomarna. Det är bara lite av min hosta kvar, och så katten som ska kurera sig från SIN influensa och infektion.

   Radera
 2. Hej Annika!
  Antibiotika skrivs ju ut till kreti och pleti...Lex har väl fått åtskilliga doser för "ingenting". Otroligt! Och han äter och protesterar inte. Inte bra alls!!
  Jobbigt nu för dig :( Batteridriven belysning hat jag letat efter...Finns väl nånstans. Köp en bra kudde, det blir väl fler övernattningar där fast det kanske tas illa upp :)
  Lycka till och hoppas D klarar sig!
  Abrazo! P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska köpa mjuka kuddar redan i helgen!
   Jesús hade aldrig hört talas om antibiotikaresistenta bakterier förrän jag förklarade för honom, och han är ändå lärare och hänger med. Nu fick han antibiotika för ett tredagars magvirus! Han åt den inte dock.

   Radera
 3. På Ikea finns en nattlampa som man laddar i kontakt under dagen och sedan tar man bort sladden helt så barnet kan ha lampan precis vid sängen utan att man behöver oroa sig för sladdar etc. Den håller dessutom natten igenom och är i ett mjukt material som man klämmer på för att tända den. Ser ut som ett litet spöke. Kan kanske vara värt ett ikea besök :) mvh, Carolina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! En sådan ska inhandlas i helgen!!

   Radera
 4. Önskar Jesus snabb tillfriskning!
  Hoppas det gick bra på jobbet och att du kunde sova i ljuset.
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Han hade bara ett magvirus, blev frisk väldigt fort :-)

   Radera

ny gadget

ny gadget