torsdag 19 januari 2017

Misslyckad utflykt med DisaNi vet, man vill väl, ändå blir det fel. Det händer mig ofta, tycker jag.
Nu var den en utflykt som blev fel.

Jesús jobbade sent, så jag tänkte ta med Disa på en liten utflykt, göra något kul tillsammans, ta vara på dagen, inte sitta inne.. Packade kokt ägg, kaviar att doppa i, banan, kex, juice och crabstick i ryggsäcken, något av det kunde kanske Disa vara sugen på till mellanmål, bar ut den sovandes Disa till bilen, hon som kan sova hur länge som helst under siestan, och körde iväg.
Jag tänkte att vi skulle ta oss till mysiga Corterrangel och gå en bit på en vandringsled, men när vi kom fram visade det sig att allt låg i kall skugga. Problemet med bergsbyar är att solen försvinner så snabbt bakom bergen på eftermiddagen, så det är inte längre vanlig solnedgångstid att förhålla sig till.
Disa sov vidare, omöjlig att väcla.
Åkte tillbaka några kilometer, till Castañuelo som är jättefint, och där finns dessutom en fin bäck att leka vid, men samma där. Solen hade försvunnit bakom bergen, och kvar var bara en kall skugga.
Fortsatte längs vägen och kom fram till starten på en annan vandringsled, och där parkerade jag.
Redan nu hade det blivit lite misslyckat, eftersom Disa på grund av bilturen sov ännu djupare än vanligt. Klockan var fem på eftermiddagen, och hon sov fortfarande siesta.
Men lite värre skulle det bli.
När jag lyckades väcka henne var hon så arg! Ville inte vakna, ville inte gå ur bilen. Och hon grät och grät. Och jag försökte allt. Jag fick ut henne ur bilen, bar iväg henne, stängde grinden  (vilket var tur eftersom hon försökte ta sig tillbaka till bilen), njöt av solnedgångsljuset och försökte övertala henne att följa med upp på kullen dit solens strålar fortfarande nådde.
Till slut, i samma ögonblick som solen försvann bakom bergen, kom jag upp på kullen med Disa. Ägget skalade jag mot en sten och fick äta själv. Disa hade crabsticken i handen, men vägrade äta innan vi gick tillbaka till bilen. "Pa alla", bad hon på andalusiska och ville gå tillbaka. Frös gjorde hon också. Jag satt och åt ägg och lyssnade på fågelkvitter. Väldigt mysigt den korta minut då Disa var tyst. Fick lust att lära mig alla fåglar som sjöng runt oss. Fast hade varit mysigare om inte Disa varit så arg.
När ägget var uppätet gick vi tillbaka till bilen och åkte hem.

14 kommentarer:

 1. Haha! JAG hade tyckt det var en jättefin utflykt och bilderna blev väldigt vackra. Men det kanske är bäst ni bestämmer tillsammans innan ni åker nästa gång, du och Dísa :) . Hoppas nästa utflykt blir roligare och mer lyckad - det är ju så där med saker som inte blir så bra, helgdagar, utflykter, middagar och annat....det kommer alltid en ny som kan bli bättre!
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag följde ditt råd att bestämma tillsammans innan... Men vi behöver kanske öva mer :-)
   Men så rätt, det kommer ju alltid en ny som blir bättre! Ska komma ihåg det!

   Radera
 2. Åh! Men du försökte ju i alla fall! Hon kanske tycker det är roligare nästa gång. Kanske är det bättre att åka under förmiddagen när hon är vaken? Jag vet inte. Fast då är hon la på förskolan. Jaja. Du gjorde ju så gott du kunde och det VAR en bra idé! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, då är det förskolan... Jag ksa försöka igen, och igen... Det kommer bli bra!

   Radera
 3. PS. Du kanske borde byta texten i din header, nu när du bor i Huelva menar jag! ;)

  PS2: jag har mailat dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vet... Någon gång, när jag får tid över :-)
   Tack för mejlet! Har svarat!

   Radera
 4. Det blir inte alltid som man planerar ... Nästa gång blir bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev inte bättre, men det kommer bli bra!

   Radera
 5. Och ändå blev det så fina bilder! Ja, det är inte lätt att få till utflykter med barn. Vi skulle helt säkert vara ute i naturen oftare bara vi inte visste att det alltid är någon som tycker det är en usel idé. Verkar ibland dödsdömt att få alla fem i familjen att vara på humör för en utflykt samtidigt! Läste förresten just det här blogginlägget... http://www.jeanetteohman.com/2017/01/17/aktiviteter-barn-hatar/

  Du är inte ensam alltså! Man får bara fortsätta försöka! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Och tack för länken, skönt att höra om andras misslyckanden :-)

   Radera
 6. Tänk att humör kan förstöra så mycket! Och väder! Men positivt tänkande, i sommar kommer de där skuggorna vara en gåva. Fast i och för sig så står solen högre upp så det blir inte lika skuggigt som nu.

  Vi kan i alla fall konstatera att du bor väldigt vackert och du har naturen inpå knuten!

  SvaraRadera
 7. Never wake a sleeping dog!
  Aldrig väck ett sovande barn! :)

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget