fredag 18 mars 2016

Jesús överraskning

För två veckor sedan sa Jesús att en överraskning väntade mig.
Han hade fixat barnvakt och vi skulle göra något tillsammans. Men inte en enda ledtråd om vad har han gett!
När Disa var lämnad hos J:s syster vägrade han fortfarande att ens säga vart vi skulle.
Han stannade på en stor parkering i Mairena de Aljarafe. Tog med mig till köpcentrumet. Jag hade redan gissat på allt från stjärnskådning och spa till chokladprovning och konsert, nu lutade det åt bio och jag fick på sätt och vis rätt.
Överraskningen visade sig vara en direktsänd föreställning från Parisoperan; Iolanta samt Nötknäpparen av Pjotr Tjajkovskij.
Jag har nog sedan vi träffades pratat om, och försökt att se om, Nötknäpparen.
Föreställningen började med den korta operan Iolanta. Säkert bra, men för mig var den lite för... enformig kanske. Jag blev sömnig och satt precis hela tiden och oroade mig för om vi hade glömt en spisplatta på och vad som i så fall skulle hända.
Efter pausen såg vi slutet av Iolanta, samt hur den bands ihop med baletten. Operan ska ha varit en föreställning på unga Maries födelsedagskalas, och efter den sätter festen igång på riktigt.
Den här tolkningen av Nötknäpparen var helt fantastisk. På den nivån att jag eventuellt aldrig mer kommer att se Nötknäpparen igen, eftersom inget kan mäta sig med det här. Frågan är om jag någonsin vill se en balett igen. Allt kommer att vara till besvikelse efter detta.
Ja, så känns det nu. Fantastisk koreografi av tre olika koreografer.
I andra pausen var det på champagne och plockmat.
Det var en toppenkväll.
Och Jesús förbjöds att vissla Pino-låtar i bilen, jag tänkte stanna kvar i föreställningen vi nyss sett.


Jag har hittat en liten videosnutt om föreställningen. Tyvärr syns bara litegrann av dansen, främst i slutet. Men kolla dansen med leksakerna i början av filmen.

8 kommentarer:

 1. Oj, så länge sedan det var jag såg en balett! Var på många när jag var liten.

  Är Jesús road av balett eller lyssnar han endast på musiken? Eller visslar han Pino-låtar i huvudet? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jesús är mer för opera, nyskriven musik, blues samt hårdaste hårdaste metalmusiken. Men uppskattar en bra balett också!
   Det där med Pino var jag otydlig med, det är Disas barnprogramsfavorit och vi har ständigt Pinomusiken i huvudet:-)

   Radera
 2. Vad fint! Låter som en jätterolig kväll.

  Här visas ju alltid Nötknäpparen till jul. Varje år, ofelbart. Jag är nog lite dum men jag har nog just därför aldrig riktigt varit entusiastisk att gå på den, det blir liksom FÖR traditionellt (och kanske inte det mest professionella och spännande).Fördomsfullt, jag vet...

  Hursomhelst, härligt att ni fick en så fin kväll tillsammans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår precis vad du menar1 Men musiken är så fin, och är det en bra uppsättning dessutom... Testa nästa jul!

   Radera
 3. Så underbart!!! Att göra något tillsammans utan barn är en lyx och något man behöver. Ni som gått igenom en extra svår och jobbig period (ni är säkert fortfarande mitt i den) kan behöva sådana här stunder lite extra. Att ladda batterierna. Att kunna vara tillsammans utan att ständigt ha uppsikt över en liten aktiv person. Så fint att föreställningen dessutom var så fantastisk!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jätteviktigt att komma iväg utan barn om det går, tror jag. Man är bara föräldrar annars. Det behövs en liten paus. Vi ksa försöka komma iväg fler gånger och göra saker!

   Radera
 4. Lilltrollet dansar ju balett, inne på sin andra termin med tåspets nu. De ska dansa nån dans från Nötknäpparen i vårshowen i maj. =)

  Vi var och såg Svansjön i höstas, på stadsteatern här. Det var magiskt. Jättekul att få dela en sån upplevelse med lilltrollet, som var hänförd. Jag hade ingen aning om att balett var så bra, det är verkligen mycket de uttrycker utan ett ord. Lilltrollet drömmer, som varenda liten ballerina, såklart om att få dansa Odette nåndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att hon dansar! Det krävs en otrolig styrka, har jag förstått. Är så imponerad av balettdansare!
   Det kan verkligen vara utrycksfullt. Flera scener var så starka att jag hade kunnat gråta.

   Radera

ny gadget

ny gadget