söndag 14 december 2014

Ett varmt rum

Jesús och Disa är hos J:s föräldrar, och jag hoppas att de stannar borta i flera timmar till. För så fort de kommer hem tar de elementet ifrån mig, och jag och Pipen har det underbart varmt och skönt här i Fula Rummet just nu...

9 kommentarer:

 1. Är det pga brandrisken som du inte får använda elementet? Har ni värme i badrummet? Jag får bara ha mitt element på allra lägsta, för det är för dyrt annars och i badrummet finns ingen värme alls. Hos mina föräldrar i Sverige har de golvvärme och öppen spis i köket som används flitigt. Underbart. Även om jag har svårt att sova eftersom jag är van att somna i ett rum som är typ 16 grader. Har aldrig frusit så mycket om vintrarna som när jag flyttade till Tyskland (gäller både inne och ute!!).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nej, såklart får jag använda elementet. Men när Disa är hemma värmer vi alltid rummet som hon är i, och hon och Jesús sätter sig knappast för att stanna hos mig vid datorn i Fula Rummet. Vi värmer badrummet när det är mycket kallt, ställer in elementet där en stund så att det blir varmt. Vi flyttar runt elementet broende på vilket rum vi är i, och hur kaltl det är. Vi har det på hela nätterna i sovrummet. Men usch vad jag fryser här på vintrarna. Både här hemma och hos andra, för det är lika kallt överallt. Utom hos Jesús föräldrar som bor i en varm lägenhet med mycket sol som skiner in.

   Radera
 2. Det undrar jag också; hur klarar ni av att duscha om det är 12 grader? Och håller ni er fria från förkylningar och sånt?

  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. 12 grader har det bara varit några mycket kalla dagar, och det är förstås i ouppvärmda rum. Man får behålla ytterkläderna på när man kommer hem och möts av den kylan tills rummet som man väljer att värma blir varmt.Vi värmer alltid rummet som vi är med Disa i, alltså ställer elementet där. Badrummet värms upp snabbt med elementet innan bad och dusch. I vardagsrummet har vi en stor värmeapaprat på väggen, men rummet är så stort att det aldrig blir riktgit varmt där, värmen försvinner ju ut nästan i samma takt som luften värms. Annars gör vi som alla andra här, har på oss varma kläder och sitter med en filt på kalla ställen (ouppvärmda rum, i vardagsrummet).

   Radera
 3. Vi har inte haft värme i vårt badrum men har som en infravärmare i taket som gör det jättevarmt där inne på bara några minuter. Använder alltid det när barnen ska bada och det är värt ett par euro extra i månaden på räkningen. Kan rekommendera er en sådan! I resten av lägenheten är det centralvärme men de stänger av den på kvällen vid 22 och börjar igen vid 7. Många använder luftkonditioneringen här nattetid men vi brukar inte behöva det som tur är för det märks fort på elräkningen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har också en infravärmare i badrummet (utöver vanligt element), bästa uppfinningen någonsin :)

   Carina

   Radera
  2. Infravärmare i taket?
   Luftkonditioneringen är en riktig energislukare, märkte vi förra vintern!
   Vårt lilla bärbara element är effektivt, värmer upp badrummet på några minuter det också! Tyvärr är badrummet så litet att värmen försvinner ut så fort man öppnar dörren.

   Radera
 4. Vi har idag köpt ett oljeelement, har ställt det i vardagsrummet för att testa det och det blir varmt.

  Ett tips är annars att använda värmeljus! Det går bra att skapa lite värme med dem och de kostar ju inte så mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värmeljus är supermysigt! Undrar varför jag aldrig tänder det? Har blivit förspanskad kanske? Spanjorer är inte så mycket för ljuständning...
   Oljeelement är rejäla. Ni får nog mycket glädje av det!

   Radera

ny gadget

ny gadget