onsdag 17 december 2014

På stan tillsammans

Plötsligt hade vi båda två en ledig måndagskväll och stack till stan för att få saker gjorda. Inte mycket blev gjort, speciellt inte julkorten eftersom apparaten var sönder, så det var bara att konstatera att det blir nyårskort istället. Den här gången också.
Men det var så roligt att promenera där ihop, det är så sällan vi kan det numera. Sällan som vi är lediga samtidigt.
Vi beundrade den fina julbelysningen över avenyn, tittade på kommunhusets fula julkrubba, kom fram till julkrubbemarknaden för att försöka komma överens om en serie att samla på till Disa. Jag har min klar, Jesús också. Tyvärr är det inte samma.
- Det är för sevillanskt! Hur skulle du tänka om det var julkrubbevikingar?
Jag fattade argumentet.
Han tycker om en serie som han hade som barn. De är okej. Det är dessutom hans tradition med krubba, så det blir förmodligen den.
(Och jag köper figurer i prickiga klänningar, flamencogitarrister och tjurfäktare i hemlighet, de är så roliga!)

Det hade ju varit snyggt att illustrera det här inlägget med bilder, men jag tappade lilla kompaktkameran i toaletten och känner mig lite handikappad.
Jag tror inte att det var vattnet som tog död på den utan det ohyggligt starka rengöringsmedlet på hotelltoaletten, medlet som jag inte fick bort förrän dagen därpå, hur många gånger jag än tvättade händerna med tvål.

5 kommentarer:

  1. Åh ni kan kanske hinna med julkorten om ni anväder postens app alt går in på hemsidan och gör julkort. Jätte smidigt, bara att ladda upp ett kort skriva hälsning och adress. Bilden kanske inte blir hundra i färgerna men helt okej. Det ska funka från hela världen så då borde det funka att använda för er i Sevillia. Hoppas du läser detta snart så att ni hinner! Kram /Hillevi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra idé. Men julkort är nog lika välkomna i mellandagarna :-)

      Radera

ny gadget

ny gadget