torsdag 18 december 2014

Djup insikt om strumpor

Jag måste ha hela sockar.
Jag kom på att i Sverige tar man av sig skorna inomhus. Jag måste ha nya sockar. Det är hål på alla par utom ett, det går inte.
Det är ju löjligt, varenda morgon har jag blivit arg och irriterad när jag rotat i strumplådan och inte hittat några hela. Varenda morgon i flera månaders tid.
Man kan ju tycka att jag borde ha köpt nya sockar för länge sedan...

Där i butiken, med ett gäng sockar i handen, kom jag på att Disa behöver fler varma sockar. Vi åkte upp till nästa våning.
Läste storlekar. Nyfödd, en månad, tre och en halv till fem...
Exakt i just den stunden, en vecka och en dag före hennes femmånadersdag, slog det mig att felet med Disas för små sockar, som vi köpte innan hon föddes, inte är att de har krympt i tvätten. Utan att Disas fötter har växt...


4 kommentarer:

 1. Åh, vilket härligt inlägg. Det känns som att jag fått många såna aha-upplevelser som förälder även om jag inte kommer på nån just nu. Skrattade gott åt detta. Jag gick i för små skor i flera månader eftersom fötterna blev bredare under graviditeten. Störde mig på det varje dag men prioriterade in mig själv som nybliven mamma. Till slut fick jag nageltrång. Då skaffade jag iaf nya skor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, så det krävdes nageltrång för att köpa nya skor:-)
   Det var tyvärr inte den första aha-upplevelsen, och det lär bli många fler...

   Radera
 2. Barns fötter växer så det knakar! Victor har liksom stl 28 i sina vinterkängor, det är ju helt galet. "bara" 26 i gympaskorna som vi köpte när han var drygt ett år. Kaboom sa det bara... Fast han har nog lite större än snittet. Strumporna blir verkligen försmå fort :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att just fötterna växer så.
   Jag har ju sett att Disas fötter har blivit stora. Jag har bara inte kopplat det med att hon behöver nya strumpor...

   Radera

ny gadget

ny gadget