torsdag 9 oktober 2014

Prästen som ville ha ebolavaccin

Det här har jag skrivit tidigare men inte publicerat:

En spansk präst som arbetade i Liberia har avlidit av sjukdomen. Han fördes hem till Spanien under mäktiga säkerhetsåtgärder och fraktades som om han vore en rymdvarelse, inplastad, med läkare i vita rymddräkter, i ambulanskolonn, och han vårdades på ett sjukhus som utrymdes för hans skull.
Denne präst har i många år kämpat för att det ska forskas fram ett vaccin mot ebola.
Ingen respons.
Förrän nu, när även nordamerikanska medborgare har blivit smittade.
Då börjar det forskas, snabbt som sjutton, och strax finns ett vaccin som visserligen inte har hunnit testas så noga, men det finns i alla fall.
Någon som är förvånad?

Efter nyhetsinslaget om den spanske, avlidne prästen, direkt efter, sänds ett inslag om de svarta immigranterna som lyckas nå det spanska fastlandet.
Det är så fult gjort, tanken är att få spanjorerna med sig i projektet med den farliga, kritiserade muren som ska hindra ovälkomna immigranter. Medborgarna ska förknippa de svarta med ebola. Det låter bättre om staten skyddar de egna invånarna mot ebola, inte mot immigranter...
Det är farligt när nyhetskanaler och medier ägs av politiska partier.Läs gärna Sydkustens text om det aktuella fallet med den smittade sjuksköterskan.
Finns mycket att säga där, och fallet blir bara värre och allt mer obekvämt för den spanska regeringen...

2 kommentarer:

  1. Såg att du hittade dej hos mej! Roligt! Har hört talas om det du skriver om.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är otäckt det som händer. Nu börjar smittan spridas på riktigt, verkar det som.

      Radera

ny gadget

ny gadget