onsdag 22 oktober 2014

Disa tre månader

Tänk, lillungen fyller tre månader om ett par dagar.
Det blir verkligen bara bättre och bättre.
Det är så roligt att se hur hon utvecklas. Små, så förändringar som ingen mer än barnets föräldrar kan vara intresserade av, och som man därför håller tyst om utanför huset. Saker som att saliven har förändrats i konsistens. Ett nytt ljud. En ny rörelse.
Hon är så stark, vår unge. Liten som en fågel, men stark. För några veckor sedan började hon försöka rulla över på mage. Hon kämpar och kämpar, men armen är hela tiden ett hinder som hon inte har kommit över än. Men när som helst nu...
Hon har nacken upprätt hela tiden, nyss vinglade den och huvudet gungade darrande upp och ner, men nu vänder och vrider hon på det stadigt. Ganska.
Disa är mer rastlös, och samtidigt lugnare. Hon är sysselsatt långa stunder i taget med att suga på sina händer.
Hon ler allt mer.
Hon pratar, ligger och berättar långa ramsor, speciellt på skötbordet, medan hon ser mig i ögonen och ler, eller tittar bekymrat på mig och då byter hon till bekymmersrösten också, det verkar som om hon berättar problem för mig.. Hon är så rolig! Och när jag svarar, imiterar, pratar hon tillbaka.
Jag tittar och tittar tillbaka och undrar vad hon kommer att ha för ögonfärg. Den håller på att förändras.
Hon blir lättare uttråkad och vill bli underhållen.
Jag har mina metoder, Jesús har sina:
.Hon sover mindre i bärsjalen, tycker om att titta på allt som passerar. Bara hon blir lite starkare i nacken ska vi börja bära henne framlänges
Disa tycker också om att sitta upp. Hon behöver stöd så vi sätter henne i ett soffhörn.
Ibland blir hon trött och somnar.
Hon är så vansinnigt söt med sin trollnäsa, hårtofsar på öronen och oerhört uttrycksfulla ansiktsuttryck som ständigt växlar.
Hon är det sötaste jag har sett.
9 kommentarer:

 1. Åh, grattis till tre månader!! <3 Hur har det varit vs hur du hade föreställt dig innan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga. Jag kunde inte föreställa mig hur det skulle bli, det låg bortom min föreställningsförmåga så det kan jag inte jämföra med.
   Jag kan inte svara på hur det har varit, inte i en kort kommentar i alla fall, för jag vet inte riktigt det. Hur det har varit. Det får nog gå lite längre tid först.

   Radera
 2. Åh, grattis lilltösen!
  Tänk bara på att inte vända framåt för länge i taget. Det är MASSOR intryck som kommer rusandes på o inte helt lätt att bara vända sig bort. Framåtvänd en stund o sen vända in mot mamsen o sova är en bra variant. :)
  Vänta bara tills våren, när du kan bära henne på ryggen o hon kan kolla o peka på saker! Det är suveränt att bära på det viset. Jag hade ju lilltrollet i sjal, på mage o på ryggen, massor! Bära på ryggen är perfekt för utflykter, man har händerna fria o kommer åt att göra saker. Som en gosig ryggsäck lixom. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha. Många intryck, ja det måste det ju bli! Nu sitter hon och tittar uppmärksamt åt sidan långa stunder, sedan somnar hon alltid. Lillungen. Blir mysigt att ha henne på ryggen!

   Radera
 3. Lilla gullegumman! Så fin och gitarr kan hon förstås spela redan!!! Underbara bilder nedan oxå! Grattis till tre månader Disa från Lena!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska börjas i tid, tycker hennes musikintresserade pappa:-)

   Radera
 4. Åh så fint! Grattis! Precis så där hoppas man ju att det ska vara att ha en bebis! :)

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget