torsdag 23 oktober 2014

Vad gör folk hela dagarna med sina bebisar?

Ibland tänker jag att jag gärna hade bott i Sverige under den här perioden med Disa.
Då är det inte den långa föräldraledigheten, vab-dagarna, skogen och den rena luften eller ens närheten till vänner och släktingar jag tänker på. (Eller jo, det också.)
Nej, jag tänker på mammagrupper och öppna förskolan.

Jag känner ingen med bebis här.
Det känns som om jag uppfinner hjulet gång på gång, improviserar och gissar. Från start. Hur man bär en bebis, byter blöja och klär på den smidigast, hur man sköter om den.
Hur umgås folk med sina bebisar, vad gör de hela dagarna? Har de smarta saker till barnen, babygym och sådant, vad det nu kan finnas mer, vad har folk för saker? Hur upplever andra det att ha ett litet barn? Hurdana är andra bebisar i den här åldern?
Sånt, ni vet.

18 kommentarer:

 1. Kanske finns det någon Facebookgrupp för föräldrar med barn i Sevilla? Fast jag har inte Facebook så jag kan inte kolla... Eller så kan du starta en? Min kompis här i Umeå har startat en sida om vad man kan hitta på med barn i Umeå under dagtid på vardagar typ. Kolla: http://www.hittapaumea.se/
  Fast det är ju inte aktuellt för dig, men det kanske finns nån liknande sida i Sevilla, även om jag tvivlar på det. En anledning till att det inte finns öppen förskola kan ju vara att folk är föräldralediga mkt kortare tid än i Sverige plus att man utgår mer från familjen i Spanien och kanske typ går hem till sin mamma eller går till torget i byn för att träffa folk? Jag vet inte. Kan maila min kompis i Coria del Rio och se om hon känner nån i Sevilla som har en bebis och vill träffa er?? Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack för omtanken men det skulle kännas konstigt att stämma träff med någon bara för att hen också har bebis:-)
   Vilken bra sida din kompis har! Även om den inte är aktuell just i mitt fall.

   Radera
  2. Nu har jag frågat iaf. Vi får se vad hon säger. Jag tror det är bra att våga, så utvidgar man sina perspektiv lite. Man måste ju inte träffas fler gånger...

   Radera
 2. Det här kanske är nåt: http://ludus.org.es/es/projects?province_id=8

  http://www.amigossevilla.com/

  SvaraRadera
 3. Jag tror också det är en kombination av väldigt kort mammaledighet och att man umgås mer med familjen. Om man bara får vara hemma 4 månader, så går säkert största delen av tiden åt till att anpassa sig hemma, och då man går ut kanske man gör det med pappan eller resten av familjen? Fast det finns ju även de som lämnar sina jobb och blir hemma på heltid.

  Carina

  SvaraRadera
 4. Jag bor i Lebrija (Sevilla) och är gravid , v31. Är med i en amnings-mamma-grupp där man träffas och pratar om allt möjligt, inte bara amning. Dom anordnar även intressanta föreläsningar osv. Jag kan tänka mig att det finns flera såna grupper i Sevilla, sök på "grupo apoyo lactancia Sevilla" så hittar du säkert nåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var på en sådan träff för att få hjälp med amningen. Det handlade inte mycket om amning, märkte jag, utan mer om att träffas och prata. Det har du rätt i.

   Radera
  2. Vi är ju ganska många svenskar i Sevilla som får/har fått barn nu. Jag tänkte se om jag kan få igång föräldraträffar. Är du intresserad? Det vore kul!

   Radera
  3. Det skulle vara jätte kul, klart jag är intresserad! Christer Heljestrand har mina kontaktuppgifter.

   Radera
  4. Skoj! Jag tänkte ordna något efter jul när alla bebisar har kommit, vad tror du om det? Eller borde vi göra något innan? Känner du de andra?

   Radera
  5. Mitt BF är beräknat till den 30/12 så efter jul passar mig bäst :)
   Om det blir av i år så ses vi kanske ändå innan på IKEAs luciafirande.
   Nej, jag känner ingen av de andra, ska bli spännande att träffa alla!

   Radera
 5. Jag känner igen det där! Här är ju också mammaledigheten kort så man måste ju ha extremt tur om man ska lyckas överlappa några ledighetsveckor med en kompis som också fått barn. Alla andra kompisar jobbar ju hela dagarna, och svärmor hade jag inte så stor lust att umgås med....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe...
   Det kan helt enkelt inte bli som i ett land där föräldraledigheten är evighetslång.

   Radera
 6. http://nordicosensevilla.blogspot.com.es/2014/10/babyboom-i-sevilla.html
  Kolla här då! De letar ju efter dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jo jag känner till det, och känner till mammorna också (men känner inte Tesan här ovanför än). Disa var den första i babyboomen som föddes! Ska se om jag kan samla ihop oss!

   Radera

ny gadget

ny gadget