torsdag 2 oktober 2014

Bloggträff

Ett stort plus med att ha en blogg är när man verkligen träffar någon som läser den, och att träffa någon som skriver en blogg som man följer.
I veckan var Lena Dyche, som driver bloggen Lena i Wales, i Sevilla, och vi passade på att ses. Så roligt det var!
Lena arbetar som reseledare och leder just nu en rundresa i Andalusien. Ett av stoppen var Sevilla.
Vi sågs utanför katedralen, Lena var lätt att känna igen med det långa ljusa håret, och jag hade som kännetecken gula byxor och bebis på magen.

Vi tänkte ta en lunch ihop, men att äta lunch i centrala Sevilla är inte helt enkelt, tycker jag. Nästan alla matställen runt katedralen är turistställen, och jag är skeptisk mot barer och restauranger som har meny på engelska. litar inte alls på dem. En del dyra, bra ställen finns det också, men en vanlig tapasbar med bra, billig mat är svårare att hitta. Jag känner till två. Den ena är Las Columnas (, Calle Mateos Gago, gå rakt upp från katedralen mot barrio Santa Cruz). Bra mat, men jättemycket folk och mest ståbord,. Vill man sitta ner inomhus är det svårt att prata för den höga ljudvolymen och svårt att röra sig på grund av trängseln.
Vi gick istället till Casa Morales. Den hittar man på Calle García de Vinuesa, alldeles nära kafeterian San Buenventura på avenyn. mitt emot ligger en freiduría (stekt fisk, bläckfisk och räkor som man får i pappstrutar och äter med händerna) med sittplatser, också bra val av matställe.
Jag hade inte varit på Morales på flera år. Numera har baren kök och serverar mat, inte bara kalla tapas.
Vi delade på papas alioli, rökt torsk med salmorejo på rostat bröd, croquetas (som inte ska förväxlas med potatiskroketter) och queso viejo.
Därefter intogs efterrätt på favoritglasstället La Fiorentina på Calle Zaragoza.
Himla kul!
Och Lena fick förstås träffa Disa som har förekommit här på bloggen en del den senaste tiden...

Har ni varit med om bloggträffar? Berätta!

19 kommentarer:

 1. Jag har varit med om två. En där resebloggare träffades här i Berlin för att dela erfarenheter. Det var sjukt intressant eftersom de andra där mer eller mindre levde på sina bloggar. Så jäkla fascinerande med alla nya karriärer som internet skapat! Jäklar vad de twittrade hela tiden, förresten... Den andra bloggträffen hade jag med Linda på (www.soiliveinberlin.wordpress.com) som också bor här i Berlin. Vi har setts flera gånger sedan dess och jag är så himla glad för att hon tog initiativet där för något år sedan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad spännande med den stora resebloggträffen! Vad inspirerande! Och kul med Linda, att ni har blivit bekanta tck vare bloggarna!

   Radera
 2. Visst är det roligt att träffa andra resebloggare! Vi har lite kontakt med de andra resebloggarna här i Stockholm, och träffade dem bland annat på en pressträff igår ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir jag nyfiken, är det något på gång? :-)

   Radera
 3. Hej!
  Kul att se Lena som i bland kommenterar på min blogg också :) Jag har ju haft många bloggträffar där vi varit från 8 till över 20 personer. Det blir ju så när man bloggar på en turistort. Många kommer ner och vill vara med och alla lär känna nya och träffa gamla kompisar. Känner mig som en kopplare i positiv bemärkelse när jag ser att många fått nya vänner på så sätt.
  Det är det roligaste med bloggen tycker jag. Vänner för livet får man och även dom :-D
  Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken gärning! Vad du åstadkommer tack vare bloggen! Det är något att vara stolt över, människor som finner varandra, nya vänskapsband som knyts.

   Radera
 4. Jag tror det var 2006 som jag lärde känna Anna Málaga (http://nyttundersolen.blogspot.com.es/) tack vare hennes blogg :)
  Ungefär ett år senare åkte vi bil upp tillsammans för att träffa Åsa i Madrid (http://laosamayor-karlavagnen.blogspot.com.es/) som då bloggade därifrån, och hade en helt fantastiskt rolig helg. Båda blev mina vänner och är det fortfarande även om de andra två inte bor kvar i Spanien längre och sociala medier tagit över bloggkontakten. Själv hade jag på den tiden http://vilseitapaslandet.blogspot.com.es/ :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter så himla roligt! Vilken helg!
   Bra att du tog upp bloggandet igen. Sluta inte, även om du har det stressigt nu.
   Hoppas att vi kan ses någon dag.

   Radera
  2. Det hoppas jag med!
   Nej, jag slutar nog inte nu. Det är lätt att det blir ett krav men jag har bestämt mig för att det inte ska vara det. Och när jag inte måste skriva så blir jag sugen ganska snabbt.
   Nu har det dessutom lugnat ned sig en aning igen!

   Radera
  3. Det får inte vara ett krav, det ska ju vara roligt att blogga! Annars går det inte.

   Radera
 5. Jag träffade ju dig en gång och sen i somras på Urkult så träffade jag den här tjejen: http://mariacarlander.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis!
   Och vi åt glass på samma ställe som där Lena sniffar på bebisen:-)

   Radera
 6. Det är ju jag!!!! Vilken fantastisk träff vi hade!!! Tusen tack Annica!! På onsdag kanske det dyker upp någon hos mej du kommer att känna igen!! Stora kramar till dej och fina Disa!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det du:-)
   Det var himla kul att ses, tack ska du ha, det är ju tack vare dig att det blev av. Tur att du hörde av dig!
   Ska kolla i veckan om jag ser någon bekant på din blogg:-)

   Radera
 7. Jag träffade som sagt Carin och jag ser henne som en av mina bästa vänner även om vi träffas jättesällan, och senare träffade vi Karlavagnen i Madrid. Jag tror inte ens att Karlavagnen bloggade då, hon bara läste och kommenterade eftersom hon var på väg att flytta till Madrid. På väg till Madrid undrade vi vad vi egentligen hade gett oss in på - det var kanske en massmördare eller nåt :) Men det blev en toppenhelg och vi såg hela Madrid, kändes det som. Sen har jag även träffat Annika och vi har läst samma distanskurs i Växjö :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad spännande det låter! Åka iväg så där. Men man har nog en aning om vem man ska träffa, det lyser ju igenom lite i kommentarerna, och på bloggarna hos dem som bloggar, även om de flesta sovrar en del i vad som läggs ut.
   Tänk att få sådana vänner genom en blogg.
   Det var kul att prata i Växjö, vad märkligt att vi läste samma kurs där. Jag längtar förresten tillbaka till Växjös fina bibliotek. Hur har det gått för dig efter kurserna?

   Radera
  2. Det stämmer Anna, nu minns jag, vi visste egentligen inte så mycket då om Karlavagnen, det var ju först senare hon började blogga. Hihi kommer ihåg hur vi undrade vem hon egentligen var. Och hur vi körde vilse, på Madrids tusentals ringleder och med bara utskrifter från Googles vägbeskrivning med oss. Ingen GPS och ingen riktigt karta. Hahaha.

   Radera
 8. Jag har träffat en massa människor via bloggen. Både i Israel och i Sverige. Och vissa som jag aldrdig har träffat men som ändå känns som att vi har varit kompisar länge. Jag tycker att det är definitivt den bästa delen av bloggandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är häftigt. Och en del känns som bekanta även om man aldrig har träffats.

   Radera

ny gadget

ny gadget