tisdag 14 oktober 2014

Dill

Jag har fått ett stort knippe dill.
Så stort att jag aldrig förut haft så mycket dill på en gång.
Har ni tips på vad jag kan göra med den?

8 kommentarer:

  1. Hm, kanske skagenröra? Sen kan man göra "libanesiska" köttbullar, då tar man köttfärs, vitlök, dill, chili (om man vill), ett ägg och så blandar man det och formar till köttbullar eller järpar eller vad man vill och steker, jättegott!

    Man kan även använda det till lax och i pastasallader =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter gott!
      Skagenröra har vi nyss gjort så den här gången ska vi prova något annat "dillrecept".
      Har faktiskt aldrig provat att ha dill i pastasalald, bra idé!

      Radera
  2. Gravad lax! Det är inte så svårt och det går åt massor av dill.

    SvaraRadera
  3. Det som inte går åt kan du hacka ner och frysa in i en påse...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enklast av allt. Att jag inte kom på det...

      Radera
  4. Hej Annika!
    Har du läst den roliga boken som Herman L skrev om när han upptäckte dill i en blomsteraffär i Spanien och han köpte allt. När han kom tillbaka så frågade handlaren varför han vill ha dillen. På potatisen så klart sa han. Ja men den här är arsenikbehandlad sa handlaren :-)
    Kommer inte i håg exakt vad som skrevs men nåt ditåt hahaha,....
    Kram P ♥

    SvaraRadera

ny gadget

ny gadget