fredag 31 juli 2020

Planeter, glass och privat polisprotest

Efter middagen stack vi iväg för att köpa glass. Måhända var det lite sent, klockan närmade sig 22, men ett löfte är ett löfte och jag behövde komma utanför huset. Disa och jag sprang in i glasskiosken, hon ändrade sin glassönskan till en Dracula-slush, in i bilen igen och upp på berget med borgen.

Runa och Jesús delade på en strut, men han var så långsam med att ge henne. Gott! Gott! Gott! ropade hon hela tiden uppfodrande. Runa älskade platsen. Hon pekade på allt hon såg långt därnere och sa Titta! och insöp lyckligt allt hon såg. Disa var rädd för mörkret och för att vi andra skulle ramla ner från kanten, så till slut satte hon sig i bilen och tände lampan.

Jesús hade sin laserlampa i bilen, eller stjärnlampan som han använder för att peka ut stjärnbilder åt Disa, och vi pekade fascinerat upp mot den svarta natthimlen och tittade på Jupiter och den mindre Saturnus, och testade hur långt laserstrålen kunde nå, pekade på den övergivna skolan långt därnere och skojade om att polisen skulle åka upp till oss och se vad det var frågan om. Det är många poliser i rörelse, de är ute och spanar efter folk som fuskar med munskyddet varje kväll. Nu låg mitt munskydd i fickan. Även om det är lag på att man ska bära munskydd överallt, hela tiden utanför det egna hemmet så skiter jag i det. Hör ni det? Jag vägrade ta på munskyddet uppe på berget, där vi var helt ensamma, vår lilla familj. Det finns ju gränser för dumhet. Kommer polisen nu får de väl bötfälla mig om de är så dumma, tänkte jag. Vilket de förmodligen hade gjort, beroende på vem som var i tjänst, förstås. Lag är lag.

Ingen polis kom, och vi fortsatte att leka med laserlampan. Det finns en liten grej man kan sätta på lampan så att det bildas mönster, och med den på täckte jag hela den gamla kyrkfasaden med hjärtan, smileysar, blommor och prickar.Det är fredag. Så enormt skönt. När jag slutar jobbet ska jag åka och helghandla lite... Eller nej, men jag ska köpa kattsand och sushi, Disa har längtat efter sushi i flera dagar. Jesús åker till Sevilla och repar med sin grupp, jag och barnen tar tidig sushimiddag och åker sedan till Castaño del Robledo och ser Umas föräldrar uppträda, jag tror att det är teater ikväll. Goretti åker också dit med sina pojkar, och vi lär träffa fler vi känner.

En kompis till Jesús stannar över helgen, och ytterligare två kommer och hälsar på. Vi ska åka med Goretti till ett, för oss, nytt badställe i en bäck i La Nava, och på lördagskvällen är det mer föreställningar i Castaño.

Det blir säkert en tur till eko-odlingen i Las Chinas, där våra grönsaker kommer från. Det är tomatsäsong och det är kul att testa en massa olika sorter, de är så goda nu.

Men än är det fredagsmorgon och här sitter jag och bloggar ett snabbt inlägg. Det är den lugnaste dagen på länge, så jag passar på. 

Ha en härlig helg, alla, och skriv gärna lite om vad ni själva har för er nu i slutet av juli!

10 kommentarer:

 1. Vad härligt det låter, att ni nu kan träffa andra och åka runt lite igen. Hoppas att det håller i sig! Och ja, jag förstår din inställning till munskydd. Någon måtta får det vara!
  Jag tar det lugnt nu efter en jobbig period med att tömma mitt föräldrahem. Tänk vad mycket saker och ting två personer har samlat på sig under ett långt liv tillsammans. Man fastnar i gamla foton, brev och anteckningar och tänker tillbaka på sin barndom. Både roligt och nostalgiskt men vilken tid allt tar... Min mamma har till och med sparat några brev min mormor och morfar skrev när de var förlovade 1924!
  Nu har jag drygt en vecka kvar på min semester. Hoppas på lite bättre väder då :) /Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att sista semesterveckan blev lugn och fin, Annika! Vilket enormt jobb med att tömma huset. Känslomässigt tröttande också. Jag hoppas att du är helt klar nu.

   Radera
 2. Dessa munskydd! Vet du hur övedjävligt det var att sitta hos optikern med svettattack och munskydd! Det ångade om mig så synundersökningsgrejorna immade igen. Suck... Men jag håller med om att ha mask på när andra är nära fast det blir ju superfjompigt om ingen finns i närheten. Jag måste släpa upp stora säckar med trädgårdsavfall, hur kul är det med mask?

  Annars njuter vi av hav och pool och min sista lediga vecka för på måndag börjar jag jobba.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, jag kan både se och känna hur det var hos optikern... Och kånkandes med sopsäckar och munskydd! Det är galet!

   Radera
 3. Jag tycker det är viktigt med munskydd, men det finns gränser även för det. Är man på ett ställe där man är helt själva, är det löjligt att behöva använda mask.
  Hoppas ni får en riktigt fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst! I butiker och på platser med folk verkar det vettigt att bära ansiktsmask, men inte när men är helt ensam på en plats.

   Radera
 4. Igår såg jag ett litet nyhetsinslag om värmen i "Europa" på svt.se. Det var många bilder fr Spanien. Där hade ALLA sina munskydd neddragna under hakan... haha! Och ja - jag förstår dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar fuska när jag är själv och har åtminstone näsan fri :-) Men rätt som det är dyker det upp en polisbil bakom ett hörn när man är ute och går!

   Radera
 5. Hej Annika!
  Så gullig och söt hon är Runa på förra inlägget!! WOW!
  Kul att ni gör en massa roliga saker! Undrar om ni har lika varmt som övriga Spanien...Hade aldrig stått ut helt klart!
  Tyvärr är det yngre som nu råkar illa ut för viruset...dom partar för mycket.
  Ha det så bra! Här är det inget kul alls :( Jaja bara att bryta ihop och fortsätta :-)
  Kram P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att allt är bättre nu!

   Jesús tycker att man ska leva som vanligt igen, jag påpekar att det är på grund av att folk lever som vanligt om viruset sprids...

   Radera

ny gadget

ny gadget