söndag 5 juli 2020

Den magiska platsenVad roligt det har varit att fylla 38! Igår hade Jesús ordnat en liten skattjakt med hemligt mål i sikte, det visade sig bli linbana mellan Spanien och Portugal, och väl i Portugal lunch och sedan bad. Det var en helt igenom härlig dag. Mer om det kommer.

Förra veckan, på själva födelsedagen, så träffade vi vänner på den magiska platsen som Goretti hade tagit oss till. Vi hade picknick, barnen lekte, musikerpappan från Brasilien hade med sin gitarr och spelade bossa nova, Ana hade tagit med sig tårtljus som hon satt i två kanelbullar (tog inte med tårta pga värmen) och när jag kom tillbaka efter att ha aviserat ungarna om att det vankades bullar tittade hon fram bakom ett träd där hon gömt sig med bullarna och de tända ljusen, och alla började sjunga Cumpleaños feliz, och jag skrattade så jag inte kunde blåsa ut ljusen. Det var så roligt att träffa dem igen, efter så lång tid!

Men åter till den magiska platsen, den allra bästa för att fira födelsedag utomhus på sommaren. Man kör förbi söta Cortelazor där vi köpte citronträdet, kör ner för berget på slingervägar tills man plötsligt kommer till en liten grusväg i en kurva. Poza de Cortelazor kallas stället. Det är en picknickplats med stenbord och stenbänkar precis intill en bäck, där man kan bada, och här kommer lite bilder från när vi var där själva med Goretti och hennes pojkar.


Bäcken brukar stängas till på sommaren så att vattnet samlas och bilar en liten badsjö, men inte det här corona-året, jag gissar att kommunen inte vill att så många kommer dit och badar. Men inte behöver den täppas till, det går så bra att bada ändå!
Vattnet är ljuvligt kallt sådana här heta dagar (det har varit 33-39 grader i skuggan de senaste veckorna), svårt att doppa sig i för en badkruka som jag, men hettan tvingar en. Det finns sandbotten men det är bäst att gå i med tofflor för det mesta av botten är täckt av runda stenar.

Vi hade picknick även med Goretti, tog med citronmuffins, tortilla, korv och annat gott.


Barnen var hela tiden i vattnet. Till och med Runa badade. Och vi så klart, i omgångar.

Med en håv fångade barnen småfisk som Jesús fick vakta, så inte Runa skulle hälla ut fiskarna ur hinken.
De gick på upptäcksfärd i bäcken. Om man går länge kommer man till slut till ett djupt ställe där vattnet når en vuxen till halsen. Har jag hört. Ingen gick så längt den dagen :-)
 Det är en ljuvlig plats. Hit kommer vi att åka många gånger!12 kommentarer:

 1. Grattis i efterskott!

  Vilken helt fantastisk plats ni har hittat, så där perfekt, inga andra människor, mycket att upptäcka. Förstår att ni njöt i värmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, platsen är helt perfekt! Tänk att bo en kort biltur från det här!

   Radera
 2. Vilket härligt ställe ni har hittat och vilken fin födelsedag du fick :-)!
  Skönt att kunna svalka sig i det kalla vattnet när ni har så varmt... Här i Stockholm regnar det nu och är ganska svalt. Passande väder för min del som börjar min ledighet och åker till Småland i morgon för att tömma huset. Önskar dig en härlig sommar och semester <3! /Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till med huset! Du får lyssna på sommarpratare och musik medan du jobbar och det känns tungt!

   Vädret låter perfekt i mina öron också.

   Radera
 3. Grattis i efterskott! Linbana till Portugal? Jag har missat att gränsen är öppen tror jag! En härlig dag vid vattenstället verkar ni haft!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror gränsen öppnades första juli!

   Linbana från 96 meters höjd!

   Radera
 4. Stort grattis i efterskott!! Vilken lyx att ha så fint ställe nära er:) Kan bli bättre än havet så här varma dagar och med så mycket skugga:)

  SvaraRadera
 5. Verkligen en magisk plats och fint firande av dig!

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig utflykt och vilket fantastiskt ställe! Att det fanns en linbana mellan Spanien och Portugal hade jag ingen aning om - skoj!

  Stort GRATTIS i efterskott :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Det hade inte jag heller en aning om! Jag undrar hur Jesús, som tog dit mig, kunde veta? Det gäller att inte vara för höjdrädd, för man slänger sig ut för ett 98 meter högt berg!

   Radera

ny gadget

ny gadget