tisdag 9 juni 2020

Ensam hemma och vax i näsan!

Så hände det, som en present som bara dimper ner i knät, den bästa av överraskningar! Fast lite väntad. I alla fall, jag har vinkat av familjen och är ensam hemma!!! De är underbara, men åååh, så skönt att vara helt själv ända till ikväll! Jag har inte varit ifrån dem sedan innan karantänen!

Jesús tog med barnen för att hälsa på sin pappa i Sevilla. Jag följde inte med eftersom jag ska jobba. Just det här med jobbet är ju ett litet minus på ensamvistelsen förstås. Nu tycker jag ju om att jobba, men när detta händer vill man ju sätta sig med en bok, gå en vandringsled, plantera om växter, baka muffins, kanske till och med storstäda och lyssna på radio, sådana saker. Inte ägna hela ensamtiden åt jobb.

En toppengrej med att vara ensam hemma är lunchen. Jag har ingen tid att passa! Jag kan äta en macka om jag vill, eller laga något gott som bara jag gillar! Eller hoppa över lunchen helt och hållet och göra något roligare, äta vid någon annan tidpunkt! Så skönt det är! Ingen mat MÅSTE lagas! Inga barn ska matas, ingen behöver man bråka med eller tjata på, inget spill och kladd, inget skrik, ingen övervakning. Lunchen är redan avklarad. Choklad-crossiant till förrätt, sushi till huvudrätt, allt medan jag lyssnade på radio och fick ett gapskratt när jag lyssnade på förpodden på Kvällspasset, där Rasmus berättade om när han fick vax i näsan hos frisören, och vaxet fastnade (ungefär fyra minuter in i programmet). Kan man ha bättre lunchsällskap?

Och ikväll när familjen kommer hem får jag med största sannolikhet en matlåda med svärfars goda puchero; buljong med kikärtor och annat.

Nej, nu ska jag jobba. Ha en härlig tisdag, allihop!


10 kommentarer:

 1. Hej Annika!
  Härligt med en dag ensam!! Det skulle man inte tycka om man inte hade sällskap annars :)Läste ditt förra inlägg som vanligt förstås...ja och nu finns det 7 olika sätt att räkna avlidna i Spanien...Vaya, vaya...tröttsamt men å andra sidan det slom skett har skett. Vad värre är dessutom att 80% av vårdpersonalen lider av depression mer el mindre! Ja vem kan inte förstå det...stackars dom. Man är ju själv smådeppig över alla som förlorat sina anhöriga. Och på detta hemska sätt.
  Här har jag fått mejlen kapad som du vet men nu får jag öht inga mejla alls...Skicka kan ja. Var orolig för att inte f-bolaget skickade bekräftelse om förlängning så jag har ju troot nu att jag är oförsäkrad.
  Dom hade skivckat 4 mejl och letat efter mitt telnr...Och sa att jodå du är försäkrad...sa dom när jag ringde. Försökt kontakta Microsoft men man prata då med väggar. Skulle vilja ha en ny mejloperatör.
  Ha det så bra och njut i ensamheten trots jobb!
  Kramar P ♥♥  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppar in och säger att det är ju lätt att skaffa en mailadress till. Skaffa en gmail, Googles.
   https://www.google.com/intl/sv/gmail/about/

   Radera
  2. Hej Emma!
   Jo jag har en men på nåt vis kopplade jag ihop den med min Outlook och vet nu inte hur man får bort det :-) F ö så har det helt plötsligt rasat in mejl. Också att Microsoft blockat pga obehörigt nånting.Och läste på nätet fler som råkat ut för resenären i Kiev och inte heller fått mejl sen dess...
   Kram P ♥♥

   Radera
  3. Trist med mejlen, men vilken god nyhet att det är löst med försäkringen!!

   Prova Yahoo.se, det har jag haft i många år och det har alltid fungerat bra.

   Jag läste också om vårdpersonalen. Det kan man lätt föreställa sig att de inte är opåverkade av vad de varit med om under pandemin!

   Radera
 2. Herregu, jag vet inte när jag var ensam hemma själv! År ... Men å andra sidan har jag ju ingen som hänger mig i kjolarna på samma sätt. Men jo, jag förstår precis känslan av det där med äta vad och när man själv vill utan att någon säger det där vill inte jag ha, känner mig inte sugen på det ...

  Hoppas att du njuter av dagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det! Ingen att anpassa sig efter! Alltid ska man tänka på vad alla ogillar/gillar/accepterar i matväg! Jag njöööt av ensamtiden!

   Radera
 3. Hahaha, vilken härlig lunch!

  Hur går det med jobbet nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det funkar, kämpigt att få ihop tiderna bara. Men det blir värre nästa vecka när jag går upp till heltid :-) Jag har jobb inplanerat fram till början av oktober, så det är bra!

   Radera
 4. Det låter som en härlig och välförtjänt dag!

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget