söndag 21 juni 2020

Sommarläsning - Vindens skuggaDen spanske författaren Carlos Ruiz Zafón har avlidit av cancer, inte mer än 55 år gammal.

Om ni inte har läst hans bok Vindens skugga tycker jag absolut att ni ska göra det! Om ni gillar den typen av böcker. Vindens skugga är en sådan där bok som man försvinner in i, in i en annan värld, och man blir fast. Här finns mystik, spänning och en riktigt bra historia, allt inbakat i en underbart levande miljö i Barcelona i efterkrigstiden.

Bokhandlarsonen Daniel Sempere får följa med till De bortglömda böckernas gravkammare för att välja en bok... Eller väljer boken honom? Boken heter Vindens skugga och pojken blir besatt av både den och dess hemlige författare, som någon tycks sopa igen alla spår efter. Samtidigt börjar någon förfölja Daniel...


Vindens skugga är den första av fyra fristående böcker om De bortglömda böckernas gravkammare. Den senaste; Andarnas labyrint, är en tjock bok som ligger i någon av mina bokhögar här hemma, ännu inte läst. Med största sannolikhet fängslande även den, men den börjar lite obehagligt så det har tagit emot. Ingen godnatt-bok för mig, alltså.

Men hörrni - fantastisk sommarläsning för den som inte har två små ungar som upptar dygnets alla timmar :-)

6 kommentarer:

 1. Det låter ju jättespännande! Måste kolla närmare på det, minsann!

  SvaraRadera
 2. Han är fascinerande, lite mörk i sitt författarskap men man blir helt uppslukad av hans böcker. Jag har inte läst denna bok men Ängels lek och Himlens fånge som båda är absolut läsvärda.
  Ha en fin dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Uppslukad är ordet!

   Jag har läst de böcker du nämner, Vindens skugga är ändå min favorit!

   Radera
 3. Jag började läsa denna bok på spanska för några år sedan men gav upp efter mindre än 20 sidor, pga allt för många svåra ord och invecklade förklaringar. Sedan läste jag den på svenska och fastnade helt. Fantastisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju för väl att du provade den svenska boken också!

   Radera

ny gadget

ny gadget