onsdag 4 april 2018

Påsk i PortugalDet var en av de bästa påskaftnar jag varit med om.
Vi vaknade ganska sent på lördagsmorgonen alla tre, och funderade på vart vi skulle åka.
Det blev söderut, till Algarvekusten i Portugal.


Disa sov en bra stund i bilen, vi åkte över bron till Portugal, och var strax framme vid favoritrestaurangen O Infante i Castro Marim.
Där blir man aldrig besviken.
Vi kalasade på gott bröd med tillbehör medan vi väntade på förrätten. Det var ett stort fat med enorma musslor i champagnesås. Det var så gott, så gott!
Jag tänkte, som alltid, prova något nytt från menyn, men det blev, som alltid, Bacalao a Bras som de gör så bra där. Jesús beställde bläckfisk, och blev ganska förvånad när han fick i en hel, stor bläckfisk.Disa brukar gilla bläckfisk, men här åt hon bara en liten bit. Jesús fick i sig hela.
Eftersom man alltid får stora portioner var det ingen av oss som orkade äta upp. Fanns ingen möjlighet. Vi åt och blev så mätta att vi satt och fnittrade. Men det finns alltid utrymme för en liten efterrätt. Disa hade sett ut en kul glass åt sig, och Jesús och jag delade på citrontårta med maräng.

Därefter åkte vi till närmsta strand.
Vi gick förbi strandrestauragerna och tänkte, att där vore trevligt att äta, någon gång, samtidigt som det inte var angenämt att tänka på mat så snart efter lunchen.
Det var så roligt att vara där med Disa! Hon letade snäckor och sprang och aktade sig för vågorna, så lyckligt som om det var första gången hon såg havet och stranden. Vi åker inte så ofta...
Den här vågen fick henne att ramla i det kalla vattnet, och sedan satt hon insvept i min enorma ylletröja medan Jesús hämtade torra kläder åt henne i bilen.

Nästa stopp på utflykten blev staden Tavira.
Vi gick längs vattnet och tittade på båtar och Disa frågade om fisknät och bläckfiskburar. I den lilla parken åt vi glass. Jesús och jag delade på en himmelskt god choklad- och kolaglass med flingsalt.


Disa tittade på en gatukonstnär täckt av lera, hon trampade ner med foten i en fontän, vi gick upp till borgen...
Det var såå härligt alltihop! Vi bara njöt! Alla tre!


Portugal-besöket avslutades inne på stora Continente där vi handlade portugisiska korvar, drycker och annat kul, innan vi åkte hem igen.

En absolut perfekt påskafton.

 

7 kommentarer:

 1. Fina bilder från ett soligt och vackert Portugal! Roligt att kunna åka till ett annat land så snabbt och lätt :). Kan du portugisiska också?
  Påsken var kall här men nu kanske det vänder får vi hoppas. Vårblommor tittar upp, den mesta snön har försvunnit och fåglarna sjunger så vackert. /Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att kunna åka utomlands så snabbt och lätt är ett extra plus med att bo här i Aracena!
   Jag kan tyvärr inte portugisiska. Jag pratar engelska och spanska i Portugal. Jesús förstår portugisiska bra. För mig är det som när jag försöker förstå danska :-)
   Det låter så vårigt, det du beskriver! Jag hoppas att våren kommer till dig för att stanna, och att det inte blir några bakslag!

   Radera
 2. Åh vad härligt ni ser ut att ha haft det och du beskriver så fint! :)

  SvaraRadera
 3. Hej Annika!
  Tack för medkännande kommentar på min blogg. Kände mig redan lite gladare!
  Så fina bilder från Portugal, dit skulle jag vilja åka...alltid velat det.
  Kram P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du? Vart skulle du vilja åka då?
   Om du skulle komma hitåt kunde vi ta bilen!

   Jag hoppas du slipper fler sådana mörka dagar på ett tag.

   Kram

   Radera
  2. Hej igen!
   Jo jag har ju en bästis här hemma som heter Isabel som är portugisiska och som bodde som liten i Nazaré, faderns hemstad..så vackert jag sett att det är :) Tror att hon från början är från nån annan by som jag inte kommer i håg.
   Tack jag önskar att jag orkade...

   Radera

ny gadget

ny gadget