tisdag 24 april 2018

Helg med skaldjur och goda vänner

En del helger blir bättre än andra, så är det.
Vi sa inget till Disa på fredagskvällen, utan la henne vid samma tid som vanligt.
Sedan gick vi ner i köket och fixade maten.
Vid elva på kvällen kom våra vänner från Sevilla, José Alberto, Loren och lille Gael.
Vi åt skaldjur och vitlöksbröd och satt och pratade till halv tre på natten, när ögonen föll ihop av sig själva.

Gissa om Disa blev glad är hon vaknade!
- Gael och hans mamma och pappa är här! De kom igår. de ligger och sover i rummet med datorn. och ikväll ska vi gå och se på dans på teatern med dina kompisar Pedro och Cristian och Odile. Gael ska också följa med!
Det var en sån rolig dag för henne att både jag och Jesús hade velat vara tre och ett halvt år och ha allt detta roliga framför oss.

Loren och jag tog med oss barnen och gick till den finfina lilla butiken La Madriguera, som drivs av en grupp föräldrar som köper in barnsaker som tillverkats av folk i trakten, samt väl utvalda spel och böcker.
Jesús och José Alberto åkte och handlade under tiden, och när vi kom hem igen rensade José Alberto skaldjur till en wok som han tänkte laga till lunch. Det är så bra att ha en kompis som är kock på besök!
Jag gjorde smulpaj med hasselnötter, blåbär och äpple.

När vi hade ätit oss proppmätta på wok med räkor och bläckfisk, och tagit två tallrikar var med paj, gick Loren och jag iväg med barnen igen, nu för att äta glass med de andra teaterbesökarna. Fyra mammor och fem barn. Ytterligare ett barn anslöt sig, vems han nu var, och sedan mötte vi upp en pappa också strax innan föreställningen skulle börja.
Det var en balett av Lille Prinsen som gavs, en barnföreställlning, och som allt som jag har sett på teatern i Aracena, som är för barn, var det här suveränt bra.

Under tiden var Jesús och Jose Alberto på promenad. De hade gått vandringsleden till Linares, satt sig och tagit en öl och tänkt ringa efter skjuts tillbaka, men det var fortfarande så tidigt att de gick upp för bergen och hem igen. Just när de kom hem började det åska som sjutton, spöregna och blixtra. En brandbil åkte förbi på vår gata.

Barnen fick plättar, vi vuxna åt senare, en risrätt med räkor och musslor.

Nästa dag badade barnen badkar tillsammans, höjdpunkten vid varje besök av Gael. Kocken gjorde en couscous-sallad som han kryddade med kanel kummin och citron som lades i picknickkorgen, sedan åkte vi och köpte baguetter och drog iväg på picknick. Det blev vår nya favoritplats under pilträdet, bredvid bäcken. Ungarna lekte kurragömma och kastade sten i bäcken, vi... åt, som vanligt den här helgen. Mycket mat blev det!
5 kommentarer:

 1. Hej Annika!
  Vilken superhelg!! Så trevligt! Man skulle ha en kock i bekantskapskretsen...Här har det blivit Lubinafiléer med potatismor i 3 dagar. Blåser nåt hopplöst här sen jag kom, i dag värst! Nordostvind muy fuerte :(
  Kram P ♥♥

  SvaraRadera
 2. Potatismor hahaha...ja du fattar :-) P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter gott! Och vad gulligt det låter, ditt nya ord! Potatismor :-)
   Kram!

   Radera
 3. Vad härligt! Precis så som man ska ha det.

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget