onsdag 25 april 2018

Jag räddar en kackerlacka

Jag skulle bara gå ner till köket för att rosta frukostbröd.
Brödrosten tar en stund, så medan jag väntade gick jag ut i pation för att vattna tomatplantor. Då såg jag hur något rörde sig i vattentunnan. det var en insekt som försökte kravla sig upp på en plastleksak.
Jag fångade upp djuret på leksaken och lyfte upp det. Djuret var alldeles stilla och jag stod och studerade det, funderade på om det kunde vara en kackerlacka. Man brukar ju inte ha dem så stilla och nära sig annars.

Jag betraktade antennerna, storleken, det svarta skalet, benen... Då började det röra på sig! Hjälp, det var en kackerlacka! Vad skulle jag göra? Jag kunde ju inte slänga i den i vattnet igen för att drunkna!
Jag sprang mot ytterdörren, orolig att den skulle falla ner på golvet, öppnade, rädd att dörren skulle slå igen, jag hade inte nyckeln i fickan (den låses av sig självt när den går igen) och kom ända ut till gatan innan kackerlackan ramlade ner. Jag tog en tom snacks-påse som låg och skrapade och viftade förtvivlat bort djuret, så att det skulle springa åt andra hållet, inte in genom vår dörr.

Sedan dess har jag spanat efter en svart kackerlacka varje gång jag gått ner för trappan. Tittat på hallgolvet, tittat mot springan under dörren (förbannade dåliga spanska hus som inte är täta! En kakcerlacka tar sig ju in hur lätt som helst, trots att dörren är stängd!), kollat på köksgolvet... Till och med tittat ut genom fönstret om den sitter där på plattorna vid brevlådan och väntar.

Ingenting än...

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tänkte? Jag agerade instinktivt. Och det är emot min natur att slänga i ett djur i vatten för att drunkna. Eller att inte försöka hjälpa en halvdränkt insekt. Fast hade jag vetat... Jag vet inte. Önskar bara att jag inte hade sett det här.

   Radera
  2. Haha, ja du. Jag som undviker att smacka mygg och flugor ... Hade inte heller kastat den i vattnet. Har ju däremot stängt in en kacklis i en burk och sprayat ihjäl den.

   Äckliga kryp.

   Radera

ny gadget

ny gadget