torsdag 25 januari 2018

Picknick en onsdagJag mådde bättre, hade varit feberfri sedan jag tog ibuprofentabletten på morgonen, och eftermiddagen låg fri. Utmärkt tillfälle att ta hand om disken, hänga tvätt, ta in tvätt, och sådant där pyssel som måste göras.
Men det är ju så olika hur man prioriterar. Vi åkte på picknick istället.
Egentligen skulle vi haft picknick dagen innan, det var årets varmaste dag, 19 grader och ljuvligt ute, men jag låg i sängen med sprängande huvudvärk och feber. Det fick bli nu istället, sköna 16 grader och sol, innan temperaturen börjar sjunka igen, det är ju ändå vinter.

Vad fanns i korgen? Det blev en snabbt påfunnen picknick, så vi fixade hamburgare, snabbnudlar (perfekt till Disa som inte vill äta något), tabbouleh, en burk sardeller, en burk oliver, färskt bröd, chorizo och salchichón-korv, cookies, chips, drycker och lite godis.
Vi åkte till Marimateos, som har fina picknickbord, lekställen och vandringsled.
En Montessoriskola ligger där, och Disa lekte på deras fina lekplats.
Två i sällskapet blev trötta efter mat och lek och lade sig att vila.
Sedan gick vi en liten bit på leden. Disa samlade ekollon som hon tänkte ge till grisarna, men det fanns inga grisar i hagen intill så nu har vi alla tre fickorna fulla med ekollon.
Sedan fyllde vi på de medhavda plastdunkarna med vatten. Här är floden Odiels källa och hit åker många för att hämta gott vatten.
Disa missade sin teaterlektion, jag hann inte göra engelskläxorna, diskberget är kvar liksom tvätten i tvättmaskinen, men kära nån, picknick en vanlig onsdag. Det är det värt!

10 kommentarer:

 1. Ah ... så du åkte dit ändå! Skit också! Vet du, ibland måste man bortprioritera de där måstena. För om man bara gör måstena så blir det inte mycket ork kvar till annat - hur kul blir tillvaron då, tro?

  Det såg inte vidare skönt ut där på stenen! Ni får ta med ett liggunderlag nästa gång. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Hur mycket skulle man njuta av tillvaron om man bara gjorde måste-saker? De tar ju aldrg slut.
   Japp, liggeunderlag eller filt till nästa besök.

   Radera
 2. Åh! Är det samma ställe där vi var med er? Det var så fint där, minns jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är samma! Samma bord, till och med! Vi tänkte på det och pratade om er :-)

   Radera
 3. Vad mysigt och trevligt mitt i veckan! Vacker natur verkar det som och härligt med gott vatten sådär helt gratis och allt :) Hoppas att du mår bättre. /Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härlig natur är det! Bara att vara ute och njuta av den!

   Radera
 4. Åh, så härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Vi kan ta picknick nästa gång du kommer till Spanien!

   Radera

ny gadget

ny gadget