onsdag 12 oktober 2016

När Jesús raderade ringknappen

Musiken är Jesús passion, men nu räknas också svamplockandet dit.

Svampen har för Jesús varit ett starkt skäl till att flytta upp hit till bergen. I Spanien finns ingen allemansrätt och den Sevillabo som vill plocka måste åka långt, minst en timme i bil, för att hitta en liten skog utan stängsel runt om.
Tyvärr har det inte regnat än, det har varit torrt sedan i våras och Jesús blir mer och mer frustrerad. Inget regn - ingen svamp.
Nu när vi har internet igen följer han noga väderprognoserna, och han bestämde sig för att ladda ner en väderapp till mobilen.
Det gick inte. Våra telefoner är de sämsta, billigaste och det finns aldrig utrymme till att ta bilder eller ladda ner appar.
J började radera appar i telefonen för att göra plats åt en väderapp, men råkade radera för mycket så att en del basfunktioner försvann, som den gröna telefonknappen att ringa med.
Det oroade honom en del, men på kvällen skulle han repa med gruppen, och de andra kan allt om sådana här teknikgrejer. Han skulle få utstå skratt och skoj om den dåliga telefonen och att han är så teknisk okunnig att han tycks leva på medeltiden, men Jesús bryr sig inte och huvudsaken var att de kunde hitta tillbaka ringknappen.
Det kunde de inte. Iställt blev det så, att när Jesús kom hem var inte bara ringknappen borta, utan precis allt som funnits i telefonen. Inklusive alla bilder och videor på Disa från Sverige.

Men nu finns det i alla fall plats för att ladda hem väderappen.
Den visar förresten att det ska regna i dag, så vi har fått tömma pation på flyttkartonger.
Synd, det har varit ett bra förvaringsutrymme.

4 kommentarer:

 1. Haha, ja en fabriksåterställning hade jag nog föreslagit. Då borde nog luren komma tillbaka. Egentligen inget att skratta åt, hemskt tråkigt med de förlorade bilderna osv.

  Och med egen erfarenhet av att förlora bilder på mobiltelefon: skaffa OneDrive eller liknande molntjänst och ställ in så att telefonen kopierar över bilderna automatiskt dit. Det är så otroligt smidigt! Jag behöver aldrig tänka på det för så fort jag kommer hem så kopplar telefonen upp sig automatisk och för över allt. Sedan måste jag så klart rensa där emellanåt men hellre det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skrattar själv. Många av bilderna och filmerna har han skickat till mig så jag har dem sparade.
   OneDrive? Måste kolla upp. Visste inte att sånt finns.

   Radera
 2. Ånej!! Mobiler är ett jävulskap ibland! Här har det också regnat idag så kanske kommer det stolt fjällskivling snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jävulskap var ordet!
   Hoppas på fjällskivling och kantareller!

   Radera

ny gadget

ny gadget