måndag 24 oktober 2016

Äta rocka?

Fredag till söndag har vi varit i Sevilla. Jag har haft fullt upp, med flera jobbgrejer, träffat kompisar och en liten resa till Jerez. Jesús har haft tråkigt, samt haft en körövning.
Jesús pappa, som vi bor hos, har varit glad för sällskap (det har regnat och regnat och konstmarknaden där han brukar stå ställdes därför in), och glad över spök- och monsterkonversationerna med Disa.
Innan vi åkte hem sent på söndagskvällen fick jag fisk som svärfar hade sparat till mig från lunchen, jag var inte hemma då.
Det var första gången som jag åt rocka.
Svärfar hade tillagat den i en god sås på bland annat vitlök, kummin, paprikapulver, mortlat olivoljestekt bröd och vinäger.
- Har den ben, undrade jag som tycker att fiskben är jobbigt.
- Nehej, sa svärfar och började skrapa fiskkött med kniven för att visa.
Då ringde telefonen. Det var Jesús syster, och medan de pratade försökte jag mig på fisken på egen hand. Snart hade jag munnen full med långa,vita, halvhårda spröt som jag försökte dra ut ur munnen, men de var så många, det gick inte. Gick inte att tugga och svälja heller..
- Por dios! utbrast svärfar när han la på luren och såg mina besvär med fiskspröten. Han tog sig återigen an min fisk och skrapade av lite fiskkött.
Vilken jobbig fisk att äta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ny gadget

ny gadget