tisdag 15 november 2016

Inga löss än, men...

"Det var väldigt vad du kliar dig där på huvudet" tänkte jag när Disa kliade sig på samma ställe igen. Jag flyttade mig allt längre ifrån henne, vilket var svårt eftersom jag låg bredvid henne och läste och försökte få henne att somna.
Löss.
Än har hon inte haft några löss, men det är bara en tidsfråga. Här slipper inga ungar undan. Alla har löss. Många gånger. Föräldrarna också.
Jag har aldrig haft det.
Men som sagt, det är en tidsfråga. Och jag blir så äcklad! Jag vill inte ha löss! Eller avlusa Disa! Små äckliga kryp i hårbotten!
Nej!!
Hjälp!!!

13 kommentarer:

 1. Hade samma känsla som dig, första gången dottern hade löss hade vi det också - och jag var helt knäckt, grät och stressade. Men nu efter ett par gånger känns det som ingenting, man bara rycker på axlarna och sätter i en behandling! Så oroa dig inte alltså, lössen kommer nog men du blir avtrubbad! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha! Hoppas på avtrubbningen! Det är säkert så.

   Radera
 2. Vi brukar ha löss lite då och då, halva familjen. Halva familjen verkar lusresistenta, men två av oss älskar dom, lössen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Hoppas att det blir så föross, och att jag är den lusresistenta! (Gärna de andra två också...)

   Radera
 3. Jag var och hämtade mina brorsbarn på förskolan häromdagen i Stockholm och läste en lapp där det stod att löss, springmask och vinterkräksjuka gick på skolan... Förskolelärarna hade plasthandskar på sig när de tog i barnen....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken mardröm! Det där med springmasken, det är bara för mycket! Skönt att man inte är förskollärare! Jag har visst inte reflekterat över vad förskollärare får utstå.

   Radera
 4. Ja, du. Vad ska man säga...

  Äckliga kryp! Vidriga kryp! Sonen hade aldrig haft det förrän vi flyttade hit trots att det gått många gånger på både dagis och skola. Så mycket har vi varit med om sedan vår flytt, måste jag säga. Haha!

  Skaffa en luskam att ha hemma även om ni ännu inte har löss. Det gör att du slipper springa till apoteket mitt i natten. Det ska gå bra att kväva dem med olivolja också så man slipper alla dessa (extremt dyra!) preparat. En luskam är ju bra att kamma igenom med om man känner sig lite småorolig, det är ju inte alltid äcklen syns på en gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör ett inlägg, en sammanfattning, om vad ni har varit me om sedan flytten! I punktform kanske? I flera delar?

   Superbra tips med luskam. Jag sa det till Jesús, han tycker att det är dumt, lägga pengar på något som kanske inte behöver användas på länge, kanske aldrig. Sådan är han, sparsam kan det kallas. Han kan vara tyst, han har haft löss som liten och vet hur det är.
   Apoteket i byn har inte nattöppet. Jag ska skaffa luskam.

   Radera
 5. Peppar peppar, vi har klarat oss, det gick löss både i brittiska skolan i Madrid och här i USA när barnen gick i lågstadiet. Vi har i perioder använt schampo med tea tree oil, det ska avskräcka lössen! I varje fall värt ett försök.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är värt ett försök!
   Tur att ni har sluppit!

   Radera
 6. Löss var min stora skräck men började tro att vi var immuna eftersom jag aldrig haft, och mina barn verkade ha klarat sig genom dagis etc. Fast någon vecka innan vi flyttade från Israel drabbades vi. Och det var inte alls så läskigt som jag trodde att det skulle vara. Men jag hoppas verkligen att det var en engångsföreteelse. Skaffa en riktigt bra luskam hursomhelst, kostar inte mycket och ganska skönt att ha när det börjar klia närman läser lappar om att det går löss...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag har sällan känt mig så ÄCKLAD som när jag kammade ur löss och gnetter från sonens hår och ned i handfatet. Hos honom var där flera (groud zero i familjen), jag hade ett kryp och mannen inget. Men jag tror jag viftade bort en nymf någon dag innan på min arm. Alltså FY FAN vad äckligt! Som kackerlackor i håret. Eller nä, det är nog värre... Men fästingar då! Fy! Vidriga kryp! Äckliga kryp!

   Radera
  2. Karin: Men det är väl höjden av otur! Vilket sista minne av Israel, så orättvist! Hoppas att ni slipper krypen i fortsättningen. Kanske är det som du säger, inte så hemskt som det verkar... Men jag tvivlar.
   Jag har inte hört att man får lappar om löss här, det bara är något som alltid finns, verkar det som. Jesús som är lärare känner alltid på lukten vilka som har luspreparat i huvudet.

   Emma: Du uttrycker exakt vad jag känner och hur jag föreställer mig att det är. När det händer kommer jag att gå tillbaka till dina kommentarer och tänka, HON vet exakt hur det är. Vi är precis lika på den här punkten.

   Efter ett par gånger kanske jag blir avtrubbad.

   Radera

ny gadget

ny gadget