onsdag 9 november 2016

Vild oregano och lerfåglar

Jo, många tog ju långhelg förra veckan, och då fick vi besök! Av svenska Johanna som bor i Sevilla och hennes Jorge och Samuel. Det skiljer mindre än ett halvår mellan Disa och Samuel.


Vi åkte till Fuenteheridos, en mil härifrån, som är så mysigt.
Många var lediga och det var mycket folk där. Helgmarknaden var öppen trots att det var måndag, och där kunde man köpa frukter och nötter från trakten, pumpa, sötsaker, ostar och korvar, rostade kastanjer och leksaker.
Jag och Johanna köpte varsin påse vild oregano som är så gott, jag hade helt slut på förra årets (går bara att köpa nu under ett par höstmånader).
Barnen fick varsin lerfågel. Man häller i vatten och blåser, och då låter den så fint! Om man häller i rätt mängd vatten. Och inte lutar på fågeln och dricker upp dess innehåll, som Disa envisades med.
Hon lekte vid vattnet, som vanligt. Inget besök i Fuenteheridos utan lite lek och lövkastning i strömmen här.
Vi åt lunch på torget, gott men usel service, och tog sedan bilarna upp för backen och parkerade vid kyrkogården. Där påbörjas vandringsleden till Galaroza och Jesús säkraste svampställe.
Tre svampar, en skön stund i Andalusisk skog och en övertrött, gråtandes Disa senare åkte vi hem och grillade lite middag.6 kommentarer:

 1. Härliga höstbilder en så här dyster dag i världen!

  SvaraRadera
 2. Ser mysigt ut! Skönt att Disa verkar piggare! Hon har vuxit säger Frida!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer nog! Hon är allt större! Och har mer hår!

   Radera
 3. Åh, får sån naturlängtan när jag ser bilderna. Gör kanske en vandring i helgen :)

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget