fredag 16 oktober 2015

"Mamma"

Disa har sagt mamma i någon månads tid. Vad jag väntade på det ordet!
- Om du kallar mig Mamma kommer jag direkt, sa jag till henne när hon återigen ropade på mig med sitt babaa.
Nu ropar hon mamma, och jag kommer direkt! I går vrååålade ropade hon mamma när Jesús försökte ta på henne pyjamasen, för att jag skulle komma och rädda henne. Jag kom, men pyjamasen skulle på i alla fall.
Mamma, ropar hon när jag stänger dörren till köket för att kunna göra något där. Det är omöjligt med henne med. Disa får vara med Jesús under tiden, men det vill hon inte. Mamma!
Och Mamma ropar hon när hon letar efter mig eller vill visa någonting.
Min unge.


Apropå ingenting alls.
Jag önskar, önskar att vi hade en diskmaskin. Skulle så gärna vilja se diskhon lite oftare. Just nu är det bland det bästa jag vet, att se en tom och ren diskho (du milde!). Hur sjutton gör andra, som har små barn, med disken? När diskar de?? Eler har de barn som, tja, sitter och leker med nåt, medan föräldrarna vispar gröt, tar fram frukost, diskar, brer en macka?

14 kommentarer:

 1. Åh, i flera månader blev jag kallad pappa. Jag blev så lycklig när sonen äntligen sa mamma. Nästa dag kl 06, när jag skulle få sovmorgon "maaammmma maaaammmma"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var värt att få sovmorgonen förstörd, gissar jag :-)
   Jag har aldrig fått heta pappa, men Jesús har länge blivit kallad pappa. När D har ropat på oss har hon ropat babaaa.

   Radera
 2. Disken tar vi hand om när barnen ser på Bolibompa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den fantastiska barnvakten. Undrar när Disa är tillräckligt gammal för att sitta stila och se ett barnprogram?

   Radera
 3. Vattenlek och plockmat... Barn brukar älska att hjälpa till att diska och laga mat men blött blir det? Mitt barn satt i sin barnmatstol med bricka och fick plockmat när jag lagade mat. Men med Disa kanske det inte fungerar. Sedan kunde han diska själv i en hel evighet men det brukar behövas torkas upp vatten runt omkring. Kräver sinnesro och simultankapacitet? Sedan brukade vi vara hela familjen i köket. Jag lekte med barnet, typ sjöng eller körde en bil fram och tillbaka eller stoppade ner saker i askar, och pratade med pappan och pappan lagade maten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Disa är för ledsen för att äta när hon är i köket. Vill bara vara i famnen. Ibland hjälper det om jag låter henne härja i pås- och folielådan, medan frukostgröten kokar upp till exempel, men det är inte roligt att städa upp efteråt...
   Köket är litet, som spanska kök brukar vara (finns i regel aldrig plats för matbord där) men det finns en bänk där en av oss sitter med Disa i knätet ibland när den andra lagar mat. Fungerar dock bara en kort stund innan D tröttnar.

   Radera
 4. Ja sedan mellan 2 och 3 fick han se barnfilm när vi lagade mat och han fick grönsaker under tiden. När han var större funkade inte plockmat eller disk längre. Ljudsaga och rita funkade rätt bra det med. Eller leklera var ännu bättre. Det var mest för att vi föräldrar ville prata med varandra och laga mat tillsammans. Sedan tyckte jag barnfilm var oumbärligt om jag ville duscha när jag var ensam med barnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske allt det här fungerar när Disa blir äldre?

   Radera
 5. Har ni inte plats för en bänkdiskmaskin? Jobbigt att behöva fylla och tömma en liten diskmaskin ofta! Men bättre än ingen diskmaskin alls!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det finns nog plats för en sådan... men inte ekonomi :-)

   Radera
 6. Åh visst är det underbart när de säger mamma! Jag fick vänta till augusti i år så Iván dröjde! Nu är de mami mami mami men jag älskar det fortfarande!
  Disken ja, jösses, överhuvudtaget undrar jag hur mammor jag följer hinner blogga nästan dagligen, träna, läsa böcker, följa poddar och serier, jobba heltid och vara allmänt uppdaterade om allt möjligt! Jag är glad om jag just hinner med disken... Innan vi flyttade till vårt radhus längtade jag oerhört efter diskmaskin! Jag var faktiskt arg för att jag inte hade någon, det kändes orättvist. Men i radhuset finns det en och möjligen är den gammal, men faktum är att det är mer jobb med diskmaskinen än att diska för hand. Fördiska (annars kommer det ut smutsigt), sätta inte, ta ut det och ibland diska en gång till för att det inte är rent. Så jag använder den helt enkelt inte. Däremot är jag väldigt glad över att ha ett separat kök och inte behöva se eventuellt stök från vardagsrummet, och att ha två hoar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slippa se köket från vardagsrummet, hahaha!
   Och två hoar behövs! Förstår inte hur vi klarade oss med en i förra lägenheten! Fast då hade vi inte barn... och inga diskberg.
   Men så ska det väl inte vara? Behöva fördiska och efterdiska och hålla på... Kanske behöver någon diskmaskinsdel bytas ut eller så?

   Radera
  2. Känner igen det där lite. Har du provat att köra en rengöring i? Finns speciella medel och det blir så rent och fint efteråt. Och annat diskmedel? Jag upptäckte att när vi flyttade från Elviria till Benalmádena så fick jag byta diskmedel för vattnet var så annorlunda.

   Och jag fattar inte heller varför folk envisas med att endast ha en diskho! Jag har återigen TVÅ och jag är så glad för det.

   Jag sa när vi flyttade till huset att vi MÅSTE ha diskmaskin men än (snart fyra månader) har vi ingen skaffat... Fast just nu är svärmor här och tar hand om disken! Fast hon åker ju om några dagar så då kommer berget att växa igen. Avskyr-avskyr-AVSKYR att diska. Men jag gillar inte att sätta i eller ta ur diskmaskinen heller. Gillar inte disk, helt enkelt. :)

   Annika, har du kollat begagnat? Och i Mijas finns det en butik som säljer nya varor mycket billigare för det kanske finns något skönhetsfel på dem.

   Och precis som du gillar jag en ren och tom diskbänk. Men det är en sällsynthet...

   Radera
  3. Tack för tipsen. Nu är inte läge, men kanske framöver?
   Jag avskyr disk. Avskyr att se matresterna på tallrikar och bestick, avskyr att ta i dem, råka få matrester på händerna... Men jag gör det. Jag plågar mig igenom det. Måste ju...

   Radera

ny gadget

ny gadget