torsdag 11 januari 2024

2024


Vi provade en ny promenadväg, Iris och jag, mellan två byar. Det var dimma - mitt favoritväder. Kallt och mycket fuktigt. Jag nuddade tunga vattendroppar på löven med fingrarna, för att det iskalla vattnet skulle rinna ned för mina varma händer. Dimman dolde nästan helt de höga berg jag var omgiven av. Vilken skillnad mot snön och kylan i Sverige, där jag har jobbat över jul och nyår. Det kändes gott att vara tillbaka.

Mycket roligt händer framöver. Två födelsedagskalas på lördag, grillpicknick med en massa vänner på söndag, födelsedagskalas nästa fredag, och idag tar jag med Runa till kusten. Jag har läkarbesök, då passar vi på att åka till stranden och plocka snäckor också.

Nytt år. Det här året blir jag förhoppningsvis husägare. Det skulle jag ha varit sedan mars egentligen, men säljaren hade inte registerat tomten på huset. Det inleddes en lång, byråkratisk process som ska vara klar inom ett halvår. Kanske i februari. OM vi då kan köpa huset vi bor i, tror jag att det blir slutet på en tre år lång oro gällande ekonomi och om huset kommer bli vårt eller inte.

Det här blir året då jag (om planerna går i lås) bilar själv med barnen genom Europa till Sverige och upplever midsommarafton med dem. Mycket tråkigt att missa tågluff med dem, men det blir fantastiskt att ha bil när jag jobbar i Sverige i sommar och familjen är med.

Det här året skulle jag vilja resa mindre än 2023. Vara hemma mer med ungarna istället för att jobba långt ifrån dem flera veckor i taget, trots att jag tycker så mycket om mina olika jobb. Men vi behöver inkomsten. Kanske blir det lugnare om huset blir vårt. Inte sådan brådska att spara pengar.

Det här året fyller min allvarliga, omtänksamma Disa tio, och humoristiska, glada Runa, som i mycket verkar ha blivit en kopia av mig, fem. Det går för fort!

Det här året kommer bloggen tillbaka. Bloggandet stannade av, framför allt sedan jag började skriva för Sydkusten varje vecka, men jag har inte slutat blogga.

Det känns som att 2024 kan bli ett bra år!


12 kommentarer:

  1. Åh så fint att vakna till ett inlägg av dig, Annika! Äntligen!

    Kolla om det finns biltåg, alltså tåg du kan ta med bilen på någon sträcka. Ta sedan Kielfärjan för att minska körningen något. Det är mina tips :)

    Kul att du ska börja blogga här igen! Och dimma är mitt favoritväder också. Så lugnt och skönt och inbäddat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du bor ju på en drömplats för dimma! Dimma vid havet, så vackert!
      Biltåg har jag kikat på, men det är fruktansvärt dyrt, så det blir det inte. Har funderat på färja också, men vi får se, tanken är att börja i Skåne och vara där till midsommarafton, om planen går i lås.

      Radera
  2. Vi känner inte varann, men jag kikar alltid in varje vecka och nu blev jag extra glad. Roligt att se att du är tillbaka här, jag har undrat så hur det går för er :)

    Jag bor i Göteborg, nu vet jag inte riktigt hur jag ska uttrycka mig men... jag har har tänkt flera gånger att jag skulle kunna erbjuda boende i vårt hus när vi är bortresta i sommar, om man kan tänka sig att mata katter och vattna blommor. Sådär, nu trycker jag på publicera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du skrev, Jessica! Det är fantastiskt att någon fortfarande kikar in efter en så lång frånvaro!
      Vilket otroligt fint erbjudande om boende! Hur kom du att tänka på detta? De två senaste somrarna har det löst sig med boende i Skaraborg, inte så långt från mitt jobb som jag vikarierar på, och jag är säker på att det kommer att lösa sig i sommar också. Om du/ni åker iväg på en kortare resa vore det fantastiskt att få förtroendet att ta hand om bostad, katter och växter. Vi älskar Göteborg men hinner aldrig med så mycket när vi åker över dagen bara. Nackdelen i sommar är dock att vi med största sannolikhet tar med Iris till Sverige, och jag är osäker på vad dina katter tycker om hundar...?

      Radera
    2. Vi har ett litet semesterboende på Costa Blanca med en dröm att bo där mer längre fram. Därför tycker jag så mycket om att läsa om när ni hänger i er trädgård, röjer sly, odlar och njuter med familj och vänner. Låter som en dröm.

      Nja, de är inte så glada i hundar, men det kanske kan bli en annan gång, vem vet.
      Kram

      Radera
    3. Då får vi se när vi åker utan hund! :-)

      Det måste vara härligt, klart vatten där på Costa Blanca! Det är ett område som jag inte har besökt än.
      Då ska jag ha det i bakhuvudet, att fler än jag tycker att det är roligt med trädgårdsinägg! :-)

      Radera
  3. Såå glad jag blir av att läsa att du bloggar igen och familjen mår bra 😀
    Iris har du skrivit om tidigare; hur kom hon till familjen? Har ni kvar Vargen (han som blev illa skadad och ni kurerade)?
    Härligt foto 👍
    / Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du finns kvar, Carin, och kommenterar! Jag har skrivit om Iris men inte publicerat inlägget, men nu är det på tiden! Det kommer inom några dagar :-) Vargen finns kvar, dessutom bor kissen Chovai här också. Ett av många djur som lämnats av i bergen av folk som tröttnat på dem. Tror vi. Hon bestämde sig att flytta in här hos oss tillsammans med oss.

      Radera
  4. Vad roligt och uppskattat med några rader och foton från dig igen! Härligt att höra att ni mår bra och att huset förhoppningsvis snart blir ert :). Håller tummarna... Önskar dig och din familj ett riktigt fint 2024! /Annika F

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detsamma önskar jag dig, Annika! Så roligt att du tittar in här igen!

      Radera
  5. Har med glädje följt dig en längre tid och saknat dig under din frånvaro. Tack för att du är tillbaka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för kommentaren! Det är detta som gör det så roligt att blogga igen!

      Radera

ny gadget

ny gadget