lördag 3 april 2021

En lycklig helg Det har varit mycket död de senaste dagarna. En av mina bästa vänner har förlorat en närstående, Jesús bästa vän också, och dessutom ett dödsfall i min omedelbara närhet. Ovanpå det skrivs det nu om att fjärde vågen är på gång i Spanien, och att en ny virusmutation har upptäckts i Andalusien. Men vad är det för start på påskafton 2021? Nej, låt oss tala om något roligare.


Jag är glad över varje dag i det nya huset, och de eldiga dagarna vankar jag upp glad med en gång, tänkandes på vad för roligt som kommer att hända just den dagen (utom i morse, för Runa väckte mig så hiskeligt tidigt). Helgerna är det bästa som finns, och jag har fått en liten helgrutin. Låt oss kika på förra helgen!

På lördagsförmiddagen tar jag bilen till Aracena på förmiddagen, för att uträtta ärenden och lördagshandla nödvändigheter och saker som jag vet att de andra tycker om. Förra lördagen började tillsammans med Runa på den lilla marknaden mitt i stan. Jag skulle köpa jordgubbar och blommor. Det fanns inga Dama de noche den här veckan, men jordgubbarna såg finfina ut, det blev två kilo i en liten trälåda.Sedan gick vi till bageriet intill och köpte ett lök- och gurkmeja. Runa fick en fralla som hon gröpte ur på det mjuka innehållet.

Nästa ärende var eko- och hälsokostaffären. Vår torkade soja var slut, men där finns alltid annat som lockar. Nu stod det en stor korg med ätmogna avokados för bara 3,50 € kilot. Klart det blev ett kilo! Och ekologiska russin som östes ner i en tunn, brun pappåse.

I järnaffären frågade jag efter smultronplantor, men de hade inte kommit in än, så det blev persilja, basilika och en påse såjord. Curryplanta såg jag, men vad gör man med en sån?

I mataffären blev det makrill att grilla, acedías att steka, räkor, ostbröd till Disa, lördagsgodis, små goda kvisttomater och annat trevligt, och så såg jag så roliga saker till Disa; ett svart skrapblock med fina bilder, en rolig målarbok med detaljerade sagomotiv, och en blåspenna som man blåser ut färg med så det blir en sprayeffekt.

När vi kom hem för att berätta om våra äventyr och de bekanta vi träffat på, var Disa och Jesús uppspelta och trötta efter sitt förmiddagsäventyr. De hade tagit vandringsleden till grannbyn, plockat blommor, ätit glass och druckit öl på den lilla baren på torget och råkat på Jesús gamla munspelslärare.

Det blev plocklunch; avokado, stekt fisk, räkor, snäckor tillagade i olivolja och vitlök och annat trevligt.Nästa dag var det så- och planteringsdag. Vargen och jag ägnade oss åt fröer.Vi grillade makrill och hemgjord korv, kokade skrynkliga, salta potatisar och åt ute på stenterrassen. Vinrankorna har fått en massa blad nu. Barnen lekte nakna i trädgården, och så fort Disa hade en stund över satt hon vid poolen och målade eller ägnade sig åt skrapblocket vid köksbordet.När jag inte sådde frön gick jag runt och studerade de blommande träden i trädgården, funderade på vad det var för fruktträd, hittade fler vinrankor, kollade de knoppande fikonen och mådde bara gott.
Någon som vet vad detta är för träd som blommar?


Grannen hade tagit in ett gäng får i sin trädgård för att de skulle beta av gräset. Jag, som går och funderar på gräsklippare till djungeln på vår sida stängslet, tyckte att det var en bra idé. Mysigt att höra dem bräka. Och helt otroligt vad mycket de åt på bara en dag!Det bästa som finns är att bara vara här hemma en ledig dag, gå runt och greja och pyssla... Det är lycka. Och nu är det helg igen. Strax tar jag med Runa till Aracena på lördagsärenden, kika på målarfärg, fråga efter smultronplantor, köpa blommor till balkongen och sista godiset till påskäggen, och äta tapas på en bar. Jesús åker senare med Disa och möter upp där, han ska sälja skivor på rockbaren under eftermiddagen och jag ska njuta av att vara hemma. Disa ska leka med antingen Nora eller den franska familjens barn, och jag märker att vi inte hinner med påskfirande idag, vi tar det imorgon istället!

Glad påsk allihop!

12 kommentarer:

 1. Vilka härliga helgdagar ni har och så vackra foton i dagens inlägg! Vad skönt med lite sol och positiva tankar när mycket runtomkring är trist och alarmerande...
  Jag önskar er en fortsatt Glad Påsk :)! /Annika F

  SvaraRadera
 2. Åh vad det låter härligt! Kan ni låna in fåren till er någon dag tro? Kanske bra att göra innan ni hinner plantera något då jag antar att de äter allt! 2 kg jordgubbar för 3.50! Här kostar 250 g 35 kr just nu. Samma stora sort, men ja lite dyrare..

  Roligt att ni fick huset ni drömde om! Hoppfullt mitt i allt! :)

  SvaraRadera
 3. Hej Annika!
  Ja du låter lycklig och det förstår jag. Så härligt att botanisera i trädgården och se vad som finns. Gjorde jag en gång i tiden också...1978 :)Överraskande vad som kom upp! Härligt tid får ni nu när det är vår. Glad för er skull!!
  Påskkramar från Sumpan! Här är ensamt och smittsamt, Vaccinet lurar i vassen...är ju gammal. Vågar inte gå in på vårdsidsan och boka :) Rädd för ev biverkningar...feg.
  P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du har varit med om samma? Vad härligt! Ja, en underbart rolig tid, det här!

   Jag oroar mig inte alls för biverkningar, som tydligen är mycket ovanliga. Jag oroar mig mycket mer för viruset, eftersom jag är i riskgrupp. Jag kommer att ta sprutan när tillfälle ges. Vilket lär dröja, eftersom kroniskt sjuka inte är prioriterade i Spanien, som i exempelvis Sverige.

   Radera
 4. Låter härligt! Njuter mest av tystnaden denna helg och att nyss lämnade jag in tentan, så snart kan jag påskmysa på riktigt! Lyxigt med långhelg! Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket lyxigt. Extra lyxigt att vara ledig när alla andra (i Spanien) jobbar.

   Radera
 5. Det låter så härligt, jag hör hur du njuter. Köpte också 2 kg jordgubbar i dag, härligt att bara kunna vräka i sig!

  Glad påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad påsk, Emma! Ja, det är alldeles underbart! Får det vara så här härligt?

   Radera
 6. Vilken idyll du beskriver, förutom de tråkiga nyheterna förstås. Kul att få se bilder, och Vargen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idyll är ordet! Så här års i alla fall, innan det blir kallt igen :-)

   Radera
 7. Vad härligt det låter och så skönt att ni trivs så bra i ert nya hus!
  God fortsättning på påskveckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Lena! Ja, vi trivs verkligen!

   Radera

ny gadget

ny gadget