lördag 6 februari 2021

#Fånga februari: Dödstråkigt

 Det tråkigaste som jag har gjort i mitt liv är att ta körkort. Det var så tråkigt att jag inte fattar att jag fick det. Det vi gjorde idag låg på samma tråkskala, även om det var över efter en halvtimme. Vi ändrade nämligen vårt internet inför flytten. Här har vi fiber, i Aguafría kommer vi inte att ha det.

Jesús och jag är exakt lika ointresserade av internetalternativ, telefonabonnemang och sådant. Låt oss betala in en summa varje månad så att det fungerar, det räcker med det. Låt oss slippa tänka mer!

Tjejen i butiken började entusiastiskt berätta om olika erbjudanden, hon föreslog något, ändrade sedan när hon såg hur lite jag ringer, tyckte att vi skulle ha tv i abonnemanget, ändrade sig sedan eftersom det skulle bli dyrare, visade ett annat alternativ... Jesús sa ja till allting och försökte se trevlig ut, jag tittade på affischerna på väggarna och försökte komma på olika sätt att smita och sätta mig i bilen och vänta medan Jesús lyssnade vidare och tog ställning. Enda gången Jesús sa nej var när tjejen sa att vi behövde komma tillbaka om tre månader för att... jag vet inte vad, göra något så att det billiga erbjudandet skulle fortsätta, Jesús ville nämligen inte komma tillbaka, men hon insisterade så då sa han ja igen.

- Jag hade gärna betalat tio euro extra bara för att slippa höra den där genomgången, sa Jesús efteråt.

- Låt henne skriva upp oss på vad som helst, bara hon inte förklarar något.

18 kommentarer:

 1. :D :D :D ! / Annika F

  SvaraRadera
 2. Haha! Hög igenkänning! Och väldigt roligt skrivet!

  SvaraRadera
 3. Körkort håller jag med om men alltså Internet! Min mamma har berättat att flera av hennes vänner (i Sverige) har fått superdyra abonnemang som de inte använder och är bundna till i flera år, oförskämt! I Frankrike är det lite lättare, här är allt inkluderat och kostar i allmänhet 30-40€ per månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Spanien är också allt inkluderat och jag tror att det brukar ligga på mellan 30 och 60 euro. Som om jag vore insatt... Men det tror jag. Och man kan säga upp kontraktet närsom.

   Radera
 4. Haha, så hopplöst! Och aj så lurade ni kan bli om ni inte är vaksamma på säljarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det vara! Men både den här säljaren och den andra som alltid jobbar i butiken känns pålitliga, vi litar på dem :-)

   Radera
 5. Hoppas ni fick till nåt bra så du kan fortsätta jobba hemifrån utan att internet är för segt för t ex samtal och att det inte tar slut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som att det ska funka lika bra som med fiber! Men vi får se!

   Radera
 6. Jag tyckte det var nervöst att ta körkort. Speciellt den körlektionen jag blev påkörd bakifrån för att jag fått motorstopp två gånger i rad. Så läskigt. Min bilskolelärare hade sagt att det var omöjligt att få motorstopp i en dieselbil. Sedan bytte jag bilskola... Internet abonnemang. Tycker alltid det känns som om man blir lurad. Men ibland får man bra hjälp. Jag är väldigt bra på att vara trevligt otrevlig. Lite för rak på sak. Jag säger stopp, nej och avbryter. Min sambo som är konflikträdd slätar över mitt arga beteende som verkligen eskalerar i Paris men jag är bra på att säga det jag vill och få hjälp. Min pappa är ännu jobbigare. Jag var så mycket artigare i London. Passade mig bättre att bo där tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åtminstone i Sevilla måste man lära sig att bli otrevlig eftersom de flesta i butiker, på restauranger och alla andra man kommer i kontakt med på olika kontor är så otroligt otrevliga. Ofta. Man måste anpassa sig för att överleva otrevlighetskulturen! Det är emot min natur, men jag har bättrat mig. Lite. Jag reagerar för långsamt. Jag skulle nog behöva vara mer som du.

   Vilken jobbig kölektion, när du blev påkörd...

   Radera
 7. Jag gillar inte teknik och fattar inget. Tur att jag har mannen som ordnar allt detta. Han tycker det är roligt att hitta ny internet operatör, ny försäkring m m. Urtråkigt, tycker jag.
  Skön söndag!

  SvaraRadera
 8. Hej Annika!
  Körkortet jag tog gick alldeles för fort...bara 9 lektioner. Var love i bilskoleläraren :-)Hade gärna fortsatt men klarade uppkörningen hahaha...
  Teknik är jag inte så borta på trots urgammal. Vill ha så bra internet så billigt som möjligt förstås så jag kollar...kanske beror på att jag jobbat på Telia i 42 år :-)Hoppas ni får nåt som funkar!! Viktigt eller hur :-)Har spanskt nummer i en liten Iphone men där har jag inget internet.Vill inte släppa det men spanjackerna använder ju Whatsapp numera så skulle kunna skippa den. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Vad synd att just du tog körkortet rekordsnabbt! Men vad roligt att du har jobbat på Telia så länge, då måste det väl sitta i blodet att hitta billiga lösningar!

   Radera
 9. Haha! Kan verkligen relatera till dödstråkigheten i att behöva fundera på olika typer av internetabonnemang - kan se framför mig hur ni båda två bara längtar efter att komma ut därifrån... :D Det skulle nog jag också ha gjort.

  Däremot kan jag inte riktigt relatera till körskolan, det var ganska roligt tyckte jag. Men mest roligt att faktiskt få körkortet sen förstås!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att få körkortet var kul, ja! Verkligen!

   Radera

ny gadget

ny gadget