söndag 7 februari 2021

#Fånga februari: Dra åt skogen!
Ni kanske minns att jag skrev att det hade flyttat en svenskspansk familj till Aracena, att ett av barnen skulle börja i Jesús skola? Ända edan dess har jag velat träffa dem. Tänkt att Disa ska få några att prata svenska med! Men hur mycket Jesús än har frågat runt bland kollegorna så har han inte kunnat ta reda på vilken familj det handlar om. Men i tisdags hände något! Då hade mamman pratat med rektorn och förklarat att de hade bott i Sverige i fem år och att barnen hade slutat tala svenska. Rektorn kom att tänka på Jesús, med sin halvsvenska familj, hon ville genast komma i kontakt med oss och på kvällen pratade vi. Vi bestämde oss för att träffas ute (corona-tider) på torsdagen, då det skulle vara uppehåll i regnandet, men torsdagen kom och det bara regnade och regnade, och både Disas och mina regnbyxor har försvunnit. Vi bestämde söndag istället, då det skulle vara uppehållsväder på förmiddagen. Vi diskuterade mötesplats, en picknickplats i närheten kanske? Som tillhör Aracenas kommun, det råder ju perimeterkarantän. Grilla korv? Det finns en trevlig picknickplats med grillar, men den är synlig från vägen och vi ville inte riskera att bli upptäckta av polisen (man får bara träffas sex personer, och vi skulle bli åtta med barnen inräknade), så vi drog till skogs! Närmare bestämt en ny, urfin liten undangömd picknickplats intill en vandringsled. Där passerar inga polisbilar, förutom när de har fått nys om olaglig ungdomsträff där.

Jag bakade bullar och fyllde en korg, de hade tagit med kaffe och en stor låda med små smörgåsar med ost och korv, och det blev så pinsamt för vår familj åt inte en enda smörgås. Jesús för att han inte äter kött, jag för att jag inte äter ost, och barnen för att de inte ville äta något alls. Men resten gick bra! Härliga personer, de har bott i Sverige de senaste fem åren, barnen är fem och sju år och vi hade mycket att prata om! Inte om Sverige dock, det hanns inte med :-)

Efter tre timmar var vi stelfrusna allihop, det var bara sex grader, men glada, det kommer att bli många fler träffar, tror jag!

9 kommentarer:

 1. Vad roligt!! Särskilt för barnen!

  SvaraRadera
 2. Äter inte Jesus kött? Det var nåt nytt. Eller?

  Och åh så trevligt med nya bekantskaper! Hur mycket svenska pratade ni? Är dessa båda föräldrar spanjorer? Intressant! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han slutade i oktober. Någon månad senare slutade Disa också. Fast nu äter hon kött ibland.

   Mamman och jag pratade bara svenska, och med barnen pratade jag svenska, men när papporna var med i samtalet fick vi prata spanska.

   Radera
 3. Vilket bra sätt att hålla liv i svenskan för barnen :). Och roligt med nya vänner för alla :D! /Annika F

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att ni fick kontakt och att ni alla trivdes ihop. Så härligt med nya vänner.

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget