måndag 1 februari 2021

#Fångafebruari: Ny kula

Clara Lidström har en blogglista för februari. Den ser kul ut! Jag tänkte att jag testar och ser hur länge det går. Någon mer som hänger på? Här kommer första inlägget i alla fall. (Jag kan lova minst två inlägg på februarilistan, för jag har redan skrivit morgondagens.)

Vi var i Gorettis butik för att kika efter present till kusin Elisa, när Disa såg magnetkulorna. Tre stycken var de, och hon ville så gärna ha dem. Magneter är roligt, jag förstod henne. Jag vet inte vad man ska ha tre magnetkulor till, och jag funderade på om jag skulle köpa dem till henne, när jag plötsligt hörde ett obehagligt ljud borta vid fönstret. Det var Disa som hade tappat de tre tunga kulorna i stengolvet. Båda kröp vi omkring och letade efter dem, de hade rullat iväg åt olika håll, och två hittade vi men den tredje var försvunnen. Jag köpte de två kulorna och Goretti lovade att säga till om hon hittade den sista när hon städade.

Disa har haft med kulorna till så många ställen, men bara tappat bort en hos Uma, och den kom tillrätta efter några dagar.

Nu är det Runas favoritleksak. Hon älskar att bära omkring på magnetkulorna och sätta fast dem på kylskåpet, diskmaskinen och ytterdörren. En har rullat bort, men den sista ligger nu i bokhyllan.
8 kommentarer:

 1. Det är fascinerande med kulor och magneter så bra kombination! Kulan kommer säkert att dyka upp igen. Om några år...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du vad, när man talar om trollen och allt det där, i morse hittades den andra på skrivbordet :-) Samtidigt hann den första kulan försvinna igen...

   Radera
 2. Jag köpte två magnetiska kulor i Kina. De skulle vara "antistress" att rulla dem. Inuti finns en klocka som klingar. Har faktiskt glömt bort dem men blev påmind av ditt inlägg :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker mig ett dovt, mjuk ljud från klockorna inne i kulorna. Det är säkert lugnande!

   Radera
 3. Finns en riktigt rolig leksak med magnetiska stavar som man kopplar ihop med kulor och bygger roliga former, heter Geomag. Sonen(och jag) älskade att leka med den, men lilla syster (6 år) är helt ointresserad. Grämer mig att de sitter helt oanvända. Synd att ni inte bör nära:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har jag sett bilder på, det verkar roligt! Ja, synd att vi bor så långt bort!

   Radera
 4. De verkar roliga men akta så inte Runa sätter den i halsen. Kanske är hon inte en sån som stoppar saker i munnen (längre)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, hon har lagt av med att stoppa allt i munnen, tack och lov, och kulorna kramar hon hårt i handen. Men jag är på min vakt...

   Radera

ny gadget

ny gadget