söndag 1 december 2019

Listan - TV-året 2019

Första inlägget i Decemberlistan handlar om tv. Jag tycker aldrig att jag hinner titta, trots att det kan vara väldigt roligt. Men en del har det blivit i år, framför allt då innan och strax efter att Runa föddes!

Jesús och jag har i flera år försökt se någon serie ihop, men antingen har vi för olika smak, eller så hinner vi inte. Mest det sista. Men i år har vi sett två serier tillsammans:

Les Revenants (Gengångaren tror jag att den heter på svenska) började vi med. En fransk serie om döda personer som kommer tillbaka och söker upp sina familjer. Ungefär så. Den började bra, men  vad obehagligt det blir med tiden. Säsong 2 var för obehaglig. Inte otäck eller skrämmande egentligen, utan obehagligt att se, helt enkelt. Ändå bra.

Vi såg också engelska deckaren Broadchurch, som jag gillade mer än han, som somnade en bit in i varje avsnitt.

Jag började se Orange is the new black, vid något tillfälle när Jesús somnat i soffan, och blev fast! Ojoj, har suttit in på småtimmarna utan att kunna slita mig från tv:n! Fram till säsong 5 i alla fall, då föddes Runa.

Jag har försökt att se svensk-danska Bron, men stod inte ut med dubbningen till spanska.

Jag var på väg att se den omtalade Skam, men när jag väl fick tid hade den tagits bort från spanska Netflix.

Just nu försöker jag kolla på tv igen, och det är Så mycket bättre som jag vill se. Men det är det där med tiden... Jag hann se 8 minuter av första avsnittet när nya säsongen började för några veckor sedan, fortsatte se en liten stund förra helgen, och nu har jag snart sett förta kvarten av första programmet. Ärligt talat, hur gör folk som jobbar och har barn, för att se på tv?? Men det blir väl bättre, i en oöverskådlig framtid, när Runa somnar tidigt och sover hela nätterna, och jag inte behöver jobba kvällstid.

Målet just nu - att se julkalendern med Disa, samt att fortsätta försöka se Så mycket bättre.

2 kommentarer:

  1. Det blir bättre! Och ännu roligare är det när man hittar filmer och serier som alla i familjen uppskattar! Vi har precis börjat se om Friends med sonen, jättekul!

    SvaraRadera

ny gadget

ny gadget