måndag 30 december 2019

Söndagslunch i Zufre

Söndag, 17 grader varmt och soligt - en utmärkt dag för att åka iväg till något trevligt ställe och äta. Måhända var vi lite sömniga, lördagskvällen avslutades med ett parti spanskt Fia med knuff, och alla ni som har spelat det vet att det drar ut på tiden. Vid 23-tiden gav vi Runa pepparkakor för att hon skulle hålla sig lugn, så att vi inte skulle behöva avbryta spelet (det går inte fort att söva henne), och en halvtimme senare, när jag äntligen vann, med Disa som tvåa, var hon så trött att inte ens pepparkakor hjälpte.

Det trevliga stället blev Zufre. Det är speciellt att promenera fram till torget, se en hög, röd glittergran och utsikten rakt framför.
Vi satte oss vid ett bord vid muren, med en ganska hisnande utsikt på andra sidan, och beställde croquetas, rostat bröd med salmorejo och rökt torsk, puntillitas (friterad minibläckfisk) och solomillo al whiskey (kött i whiskeysås).
Disa lekte på lekplatsen intill, när hon inte åt, och Runa, som älskar att äta, åt tomatskivor, citron, croquetas och pommes frites tills hon inte orkade mer.
Sedan köpte vi en liten studsboll i kiosken intill och tog med den till fotbollsspelet på torget. Jesús vägrade spela när han såg att hälften av spelarna var sönder och spelodugliga, men Disa och jag hade kul en bra stund och gjorde mål båda två.
Vi hade parkerat vid en utsiktsplats och tittade på utsikten därifrån. Jag såg för första gången att det ligger en liten tjurfäktningsarena precis vid torget, där vi åt. Gatan är ganska smal och jag har inte tänkt på att titta närmare på byggnaden som vi brukar gå förbi.
Disa klättrade upp och gjorde tokigheter åt Runa som skrattade och skrattade. Disa är den roligaste person hon vet, ingen får henne att skratta som Disa! Och det där skrattet är ett underbart ljud som man aldrig vill ska upphöra.
Innan vi åkte hem tänkte vi köpa bakverk på en pastelería, men det var fullt med bilar och folk överallt så vi struntade i det. Det var ovanligt mycket folk ute i Aracena, eftersom de tre vise männens brevbärare hade kommit för att ta emot barnens önskelistor, det är bara drygt en vecka kvar innan de spanska barnen får sina julklappar, och dessutom har det satts upp hoppborgar och karuseller i stan, något som är populärt nu under julen.
- Blunda Disa, sa vi när vi åkte förbi hoppborgarna för att hon inte skulle få lust att kliva ur bilen, men så klart blundade hon inte. Nåja, julen är inte slut än, vi går dit en annan dag.

8 kommentarer:

 1. ¡Feliz Año Nuevo Annika y La Familia!
  Härlig utflykt ni gjorde! Vilken mat ni beställde! Sällan man får så spanskt i Torre :)
  Kram P♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma! God fortsättning!

   Vad lustigt med maten, här är det tvärtom, jättesvårt att hitta mat som inte är traditionellt spansk! Även om vi i vår lilla stad (8 000 inv) numera har både ett kebabställe, en kombinerad spansk och kinesisk restaurang och dessutom kan köpa sushi i snabbköpet!

   Radera
 2. En trevlig utflykt i det fina vädret, det gäller att njuta när det går. I dag är det inte riktigt så man har lust att gå ut ...

  Ha ett riktigt härligt nyår och all glädje det kommande året! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, Emma! Vi hoppas på ett toppenår, det kommande! Jag håller tummarna för att ni får era spanska körkort under 2020 :-)

   Radera
 3. Tack för alla dina läsvärda inlägg under året!
  Gott nytt år 2020! /Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, detsamma till dig!

   Vilken snäll kommentar!

   Radera
 4. Vilken härlig utflykt! Vad vackert ni bor.
  Längtar till den spanska maten, men det är kanske inte så långt kvar tills jag får uppleva den.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Hoppas att du snart kommer hitåt och får äta en massa gott!

  God fortsättning!

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget