fredag 17 maj 2019

Aprilferian i Sevilla



På tal om roligheter, vi har ju varit på april-ferian också! Feria de Abril, två veckor efter påsk varje år. Inte min och Jesús favoritfestlighet eftersom det brukar vara så fruktansvärt mycket folk där... Men Disa har åldern inne att njuta av ferian, klart att vi skulle gå dit! Dessutom hade vi övernattat i Sevilla efter ett stort släktkalas (kommer i nästa inlägg).

Disa har tur att få ärva kusin Elisas klänningar. Den här bar hon för... två eller tre år sedan också, sist vi var på ferian, och då var den jättestor. Nu en aning kort, men det blev bra. Vi piffade med en gul blomma i håret. Jag bar en likadan blomma.




Jag har fortfarande inte någon klänning, vilket jag grämer mig över varje gång jag går på ferian men inga andra dagar :-) Men åh, vad folk är fina!






Det tyckte även Disa, som kommenterade varenda festklädd kvinna hon såg från bussfönstret, och de blev bara fler och fler ju närmare vi kom. och hästarna sen, med alla blommor och bjällror! Så mycket att titta på!




För att undvika den hemska trängseln är det bäst att komma tidigt på dagen (och helst inte på helgen), så det gjorde vi. och vi började direkt på Calle del Infierno, tivolidelen på ferian. Jesús bar Runa i bärsjalen så jag hade nöjet att åka med Disa. Tyvärr är de flesta åkattraktioner som hon gillar för stora personer, men vi hittade ett par lite läskiga i alla fall, en berg-och-dalbana och en typ Flumeride (ni som går på Liseberg vet). Sedan ville hon hemskt gärna åka spöktåget också, efter alla spöktåg hon läst om i böckerna, så det gjorde hon med Jesús medan jag ammade lilla R. Disa kom tillbaka väldigt allvarlig i ansiktet, det spöktåget hade varit mycket otäckare än hon föreställt sig. Som avslutning gick jag med henne i Lustiga huset, som inte var särskilt lustigt och inte alls Disas grej, hon som gillar fart.

Ett tips för att undvika den värsta trängseln är att äta på tivolidelen. Vi hittade ett rymligt mattält längst bort med bara lite folk i.

Därefter gick vi till själva feriaområdet med all dans, musik, mat och festklädda människor, men nu var det obehagligt mycket folk här, och Disa var jättetrött, så efter en glass tog vi bussen därifrån. Kul att ha varit där igen, i alla fall!





För dig som vill läsa mer om ferian:

Här är inlägget från när Disa hade klänningen första gången. Då var även jag festklädd :-)

Och här är ett inlägg från 2014, när jag gick själv för att fota lite till bloggen. Då var jag gravid med Disa och hade så förbaskat ont av gravid-ischias.

När jag tittar tillbaka hittar jag inlägget med min kompis Åsa som var på besök, det var roligt! Hon ville köpa med sig en klänning hem, men jag konstaterade att hon hade fått flyga hem med den på sig, för den hade knappast fått plats i resväskan :-)


2 kommentarer:

ny gadget

ny gadget